CRNA LJEPOTICA / 'Skuplja nego Tesla': 'Nema puno krava poput nje, ona je jedinstvena'

Image
Foto: Pixabay

U tvrtki Perlich Bros kažu kako je ovo najviša cijena koju je itko ikada platio za kravu na njihovim aukcijama

25.11.2019.
9:25
Pixabay
VOYO logo

Osmogodišnja čistokrvna krava pasmine Crni angus prodana je prošli tjedan na aukciji u Kanadi za 140.000 dolara što je cijena veća nego za Teslu.

Životinju, poznatu tek pod nazivom 109z, prodao je vlasnik farme U2 tijekom dvodnevne rasprodaje u aukcijskoj kući Perlich Bros. No iako je krava bez imena ona nije prosječna krava. "Nema puno krava poput nje, ona je jedinstvena", rekao je Darren Unger, vlasnik U2 farme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tvrtki Perlich Bros kažu kako je ovo najviša cijena koju je itko ikada platio za kravu na njihovim aukcijama, u posljednjih 52 godine kako ta aukcijska kuća postoji, piše Agroklub, koji podsjeća i na to da je u veljači bik imena America na aukciji koja je trajala svega šest minuta prodan za 1,51 milijun dolara.

Prodaja bezimene krave promovirana je kao "Disperziranje generacije", a privukla je kupce iz čitave Kanade, SAD-a, čak i Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranč U2 obiteljski je posao, a vode ga Darren i Joanne Unger, zajedno sa svoje dvoje djece. Darren je izjavio kako je znao kako će krava biti zanimljiva kupcima, ali ne u tako rekordnom broju.

Kravu su kupila dva američka stočara, a budući da je krava steona, novi će je vlasnici vjerojatno uključiti u program transfera embrija kako bi unaprijedili vlastito stado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o tehnologiji koja uključuje prikupljanje embrija iz maternice krave davatelja te prijenos u sinkrone primateljice koje će služiti kao surogat majke. Ova opcija može povećati reproduktivnu učinkovitost krave omogućujući joj da godišnje ima brojnu telad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo