žrtvi golim rukama iščupao dio crijeva / Slučaj koji je prije tri godine šokirao Indiju i svijet: silovatelj i ubojica pušten na slobodu!

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

U prosincu 2012. šestorica muškaraca brutalno su silovala studenticu u autobusu i istodobno je premlatila metalnom šipkom nakon čega je i preminula, a među silovateljima i ubojicama je bio i maloljetnik, tek nekoliko mjeseci do punoljetnosti

21.12.2015.
10:37
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Indijski Vrhovni sud odbacio je u ponedjeljak peticiju protiv puštanja na slobodu najmlađeg od šestorice silovatelja u slučaju koji je prije tri godine šokirao ne samo Indiju već i cijeli svijet.

U prosincu 2012. šestorica muškaraca brutalno su silovala studenticu u autobusu i istodobno je premlatila metalnom šipkom nakon čega je i preminula, a među silovateljima i ubojicama je bio i maloljetnik, tek nekoliko mjeseci do punoljetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u nedjelju pušten nakon trogodišnjeg pritvora jer je u vrijeme počinjenja zločina bio maloljetnik, a iz popravnog doma je otišao na skrb u dobrotvornu udrugu. Vladino Povjerenstvo za žene pokrenulo je peticiju protiv njegova oslobađanja, tvrdeći da program reforme za najveće zločine traje od 7 do 10 godina, no sud tvrdi da je morao poštivati zakon o suđenju maloljetnicima.

"I sam sud je kazao da dijeli našu zabrinutost, ali da je zakon slab i da se ništa ne može učiniti", kazala je voditeljica Povjerenstva za žene Swati Maliwal. Nije pomoglo niti to što je policija utvrdila da se maloljetnik pokazao iznimno nasilnim te je žrtvi golim rukama iščupao dio crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nedostatku zakona, ne možemo osobi oduzeti prava", priopćio je sud.

Četvorica silovatelja i ubojica osuđena su na smrtne kazne, no uložili su žalbe, dok se peti počinitelj objesio u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je slučaj skrenuo pažnju svijeta na postupanje prema ženama u Indiji, gdje se silovanje prijavljuje svakih 20 minuta. Javnost opetovano traži promjenu zakona i tvrdi da su vlasti preblage prema mladim zločincima.

U parlamentu se trenutno raspravlja o zakonu koji bi omogućio da se maloljetnicima za teške zločine sudi kao odraslima, spuštajući dob s 18 na 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo