dotrajala infrastruktura / Snimke rušenja mosta u Pittsburghu obišle svijet: 'Dok sam se vozio, znao sam da se most ruši, osjećao sam to'

Most koji je izgrađen 1970. godine pregledan je u rujnu kada je istaknuto da je u lošem stanju

29.1.2022.
22:00
VOYO logo

Stravične snimke rušenja mosta u američkom Pittsburghu i to dok su mostom prolazili automobili i autobus obišla je svijet.  Most se srušio uoči posjeta američkog predsjednika, a razlog dolaska Joea Bidena upravo je dotrajala infrastruktura.

Kao u nekom akcijskom filmu, u ranim jutarnjim satima dok je autobus prolazio mostom, on se počeo urušavati. Strašnog iskustva prisjeća se šokirani vozač autobusa.

"Dok sam vozio preko mosta, znao sam da se most ruši, osjećao sam to. Autobus je poskakivao i tresao se. Prvo što sam učinio jest da sam stavio nogu na kočnicu kako autobus ne bi klizio unatrag", ispričao je Daryl Luciani, vozač autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rujnu je zaključeno da je most u lošem stanju

Autobus je počeo propadati u klanac zajedno s mostom. Pri dolasku na mjesto nesreće, spasioci su vozača i dvoje putnika spašavali formirajući ljudski lanac.

"Donijeli su nam uže do vrata. Vezali su ga za ogradu, vani je bilo zaleđeno. Uspjeli smo izvući putnike i mene, a onda su nam donijeli ljestve i morali smo se spustiti niz ljestve i hodati kroz šumu", kazao je Luciani.

Image
u Pittsburghu /

FOTO U SAD-u se srušio most, autobus ostao visjeti, desetci ozlijeđenih: 'Imali smo sreće'

Image
u Pittsburghu /

FOTO U SAD-u se srušio most, autobus ostao visjeti, desetci ozlijeđenih: 'Imali smo sreće'

Na mostu je u tom trenutku bilo još nekoliko automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tri do četiri vozila bila su na mostu u trenutku kada se krenuo urušavati. Sve smo izvukli. Bilo je 10 lakše ozlijeđenih osoba, 3 su prevezene u bolnicu. Nitko nije u životnoj opasnosti", Darryl Jones, zapovjednik vatrogasne službe Pittsburgh. 

Uslijed kolapsa mosta došlo je do presijecanja plinovoda zbog čega je u zraku ostao snažan miris plina, a obližnje su kuće nakratko bile evakuirane. A sve se dogodilo samo nekoliko sati uoči planiranog dolaska američkog predsjednika na razgovor upravo o infrastrukturi.

"Sve ćemo mostove popraviti. Nije šala. Ovo će biti gigantska promjena. Ima ih još 43 tisuće diljem zemlje. Šaljemo novac, a usput, dat ćemo i vama još novca, policajcima", izjavio je Joe Biden, predsjednik SAD-a.

Most koji je izgrađen 1970. godine pregledan je u rujnu kada je istaknuto da je u lošem stanju. Razlog urušavanja još je nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo