'Neka ne pomaže' / Srbijanski ministar reagirao na Plenkovićevu izjavu o Kosovu: 'Niste pozvani da određujete granice Srbije'

'Pozivam Andreja Plenkovića da nam više ne pomaže jer smo jasno vidjeli 2008. godine koliko dobro misle Republici Srbiji', reagirao je Nebojša Stefanović

28.8.2018.
16:46
VOYO logo

Govoreći o odnosima između Srbije i Kosova, njemačka kancelarka AngelaMerkel i hrvatski premijer AndrejPlenković nakon današnjeg susreta u Berlinu rekli su kako su oprezni kada je u pitanju moguća promjena granice između tih dviju država, odnosno razmjena teritorija o kojoj se sve više govori.

"Što se tiče promjene granica mislim da je to osjetljivo pitanje. Postojeće granice su važna premisa i moramo biti oprezni da se to ne reflektira na drugim mjestima, recimo u pitanju granice s Crnom Gorom", rekla je Merkel. "Hrvatska je izrazito oprezna i nije prva u redu koja bi zagovarala promjenu granica", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trebalo čekati za reakciju iz Beograda, pa je tako srbijanski ministar unutarnjih poslova NebojšaStefanović poručio Plenkoviću "da više ne pomaže rješavanju kosovskog pitanja", prenosi Blic.

"Poslije današnje izjave hrvatskog premijera Plenkovića potpuno je jasno da svi oni koji su i inače protiv Srbije svoj stav potvrđuju i time što su protiv sporazuma Srba i Albanaca, i čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rješenja koje bi značilo više stabilnosti i mira", rekao je Stefanović, ministar u Vladi Ane Brnabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stefanović tvrdi da Plenković nije usamljen u davanju takvih izjava u, a da "nažalost, često u ovakvim stavovima i izjavama, i Plenković i Zvizdić i svi ostali, saveznike pronalaze u dijelu srbijanskih političara, koji te stavove brane kao svoje".

"Pozivam Andreja Plenkovića da nam više ne pomaže jer smo jasno vidjeli 2008. godine koliko dobro misle Republici Srbiji i koliko se čvrsto drže stavova Badinterove komisije. Nemojte vi da određujete granice Srbije jer za to niste ni pozvani niti to možete, a molim i sve druge u regiji, da ukoliko ne mogu da nam pomognu, da nam i ne odmažu", zaključio je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski mediji danas su objavili i da njihov predsjednik AleksandarVučić priprema "povijesni govor" za 9. rujna u KosovskojMitrovici, kada će navodno prelomiti kosovsko pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo