Sve zbog cjepiva / Sretne vijesti iz Australije: Iskorijenjena rubeola, bolest koja može imati kobne posljedice!

Image

Iz Svjetske zdravstvene organizacije su potvrdili kako je eliminirana rubeloa u Australiji

31.10.2018.
8:34
VOYO logo

Rubeola, zarazna bolest koja može dovesti do pobačaja ili pak do ozbiljnih poremećaja nakon rođenja djeteta ili pak do mrtvorođenja, služeno je eliminirana u Australiji.

Iz Svjetske zdravstvene organizacije su potvrdili da virusna infekcija, poznata i pod nazivom "njemačke ospice", više ne postoji u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simptomi koji uključuju temperaturu, umor, povećanje limfnih čvorova, slabo izraženi osip i ostalo, dosta su slabi, no posljedice mogu biti ozbiljne. Ako se zarazi žena u prvih deset tjedana trudnoće, može doći do pobačaja ili rođenja mrtvog djeteta, a isto tako rođena djeca mogu patiti od ozbiljnih posljedica tijekom cijelog života. Neke od posljedica su gluhoća, problemi s vidom, upala moždane ovojnice, problemi sa srcem, jetrom, kostima i brojne druge poteškoće. 

Cjepiva djeluju

Australski ministar zdravstva, Greg Hunt, izjavio je kako eliminacija virusa Rubelle u Australiji šalje moćnu poruku svijetu da cjepiva djeluju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cjepiva spašavaju, štite živote i ključni su dio zdravog društva", kazao je Hunt

Australski program cijepljenja protiv rubeole uključuje cijepljenje djece stare 12 mjeseci, uz ponovno cijepljenje kad navrše 18 mjeseci. Službeni rezultati objavljeni prošli tjedan pokazuju da su Australci s pet godina starosti u potpunosti imuni na virus Rubelle. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski ministar zdravstva već je ranije pohvalio australski zdravstveni sustav, zbog kojeg milijuni roditelja uvijek cijepe svoju djecu, bez iznimaka

Iako je rubeola iskorijenjena, oformljen je nadzorni sustav koji će brzo reagirati ako dođe do izbijanja virusa. "U Australiji je u nekoliko navrata dolazilo do epidemije rubeole, a posljednji zabilježeni slučaj bio je početkom 1990-ih godina prošlog stoljeća", pišu na jednom australskom portalu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Svjetske zdravstvene organizacije potvrdili su kako je Australija zaštićena i od ospica, koje su se ove godine počele javljati diljem Hrvatske. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo