SVE POKRENULI RUSI I KINEZI / Srpski čelnici demantiraju navode o 'tajnim' laboratorijima financiranim od Amerikanaca: 'Ne proizvodimo biološka oružja'

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Sve je već ranije demantirao i Medicinski fakultet u Nišu za kojeg se navodilo da posjeduje takvu vrstu laboratorija

30.3.2022.
8:56
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

Da u Srbiji ne postoji laboratorij za biološko oružje objavilo je tamošnje Ministarstvo obrane nakon što se povukla teza o postojanju istoga na Medicinskom fakultetu u Nišu. 

Naime, zbog rata u Ukrajini otvorilo se pitanje, točnije teorija, o postojanju takvih laboratorija i to navodno u Ukrajini, a kako su tvrdili Rusi i Kinezi, financiran je od strane Amerike. Amerika doduše financira i Medicinski fakultet u Srbiji pa se navod proširio i na zemlju u susjedstvu, no Srbi to demantiraju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, prenosi N1 Srbija, kažu kako ne postoje laboratoriji za proizvodnju biološkog oružja. Govore kako takvi projekti nisu razmatrani, nisu predmet razgovora niti su predmet sporazuma ni s Amerikancima niti s nekom drugom državom.

Image
IZ TJEDNA U TJEDAN /

Ured predsjednika Ukrajine počinje dublje analizirati sankcije Rusiji: 'Rusi su našli način kako da ih zaobiđu'

Image
IZ TJEDNA U TJEDAN /

Ured predsjednika Ukrajine počinje dublje analizirati sankcije Rusiji: 'Rusi su našli način kako da ih zaobiđu'

O svemu se oglasio i sam fakultet u Nišu istaknuvši kako ne postoji mikrobiološki laboratorij u kojem je moguće razvijati biološko oružje. "Riječ je o laboratoriju za medicinsku genetiku u kojoj će se raditi genetska tipizacija tumora radi primjene ciljane onkološke terapije, što predstavlja najsuvremeniji pristup u liječenju malignih bolesti u svijetu, kao i dijagnostika genetskih metaboličkih poremećaja i prenatalna dijagnostika radi pravovremenog otkrivanja eventualnih genetskih poremećaja fetusa", govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, oglasio se i direktor Klinike za kardiokirurgiju, Dragan Milić, prenose tamošnji mediji.

Sve donacije američkog veleposlanstva i vojske koje su stigle u Niš su javne. "Sva donirana oprema i rekonstruirani objekti u Nišu vrijedni su 3-4 milijuna dolara. Ne postoje u Nišu američki biološki laboratoriji, ni javni ni tajni, osim u mašti onih kojima je potrebna pažnja i senzacionalizam", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo