prvotno osuđeni na 25 godina / Sud oslobodio osmoricu napadača na Malalu zbog nedostatka dokaza!

Image
Foto: AP Images

Talibanski militanti preuzeli su odgovornost za napad na Malalu kad se iz škole vraćala kući. Malala je u tom napadu bila teško ozlijeđena i prebačena na liječenje u Veliku Britaniju gdje i sada živi

5.6.2015.
17:13
AP Images
VOYO logo

Pakistanski sud oslobodio je osam od deset ljudi optuženih za organiziranje napada na pakistansku djevojčicu i aktivisticu Malalu Yousafzai, priopćila je u petak policija.

Policijski dužnosnik Salim Khan izjavio je da su osmorica oslobođena jer nije bilo dovoljno dokaza koji bi ih povezivali s napadom iz 2012. Policija je priopćila u travnju da su sva desetorica osuđena na 25 godina zatvora na suđenju iza zatvorenih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini razlog za njihovo puštanje bio je nedostatak dokaza", kazao je Khan.

Talibanski militanti preuzeli su odgovornost za napad na Malalu kad se iz škole vraćala kući iz Swata, sjeverozapadno od glavnog grada Islamabada. Malala je u tom napadu bila teško ozlijeđena i prebačena na liječenje u Veliku Britaniju gdje i sada živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malala je postala simbol prkosa u borbi protiv ekstremista u paštunskim područjima sjeverozapadnog Pakistana.

Tužitelj Naeem Khan izjavio je da je "svih 10 osoba priznalo svoju ulogu u napadu na Malalu pred sucem protuterorističkog suda. Međutim, samo dvojica od njih, Izhar Khan i Israrullah Khan, su osuđeni dok je preostalih osam oslobođeno 30. travnja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo