sastanak u Brazilu / Susret Pompea i Netanyahua: Na Novu godinu bi mogao pasti konačni dogovor o prodaji F-16?

Image
Foto: AP Images/Luka Stanzl/PIXSELL

Netanyahu je Pompeu prošlog mjeseca u Bruxellesu kazao da SAD stopira prodaju aviona

28.12.2018.
22:52
AP Images/Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Američki državni sekretar Mike Pompeo i izraelski premijer Benjamin Netanyahu trebali bi imati službeni sastanak u Brazilu, objavio je State Department. Naime, tada se održava inauguracija novoga brazilskog predsjednika kojoj će prisustvovati Pompeo i Netanyahu, a tada bi se mogao znati i rasplet situacije s prodajom izraelskih aviona F-16 Barak Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netanyahu je Pompeu prošlog mjeseca u Bruxellesu kazao da SAD stopira prodaju aviona, a izraelski mediji navode kako je Pompeo odgovorio da taj posao odobrava no da ga stopira ministar obrane James Mattis. 

'Hrvatska bi trebala dobiti što želi'

Christian Jagodić, član stručnog tima i zapovjednik Eskadrile borbenih aviona, kazao je za RTL da što se Hrvatske tiče nema nikakvog spora po pitanju aviona.  "Izrael je odgovorio na zahtjev za ponudu koji smo mi dostavili njima. Oni su ispunili ponudu na najbolji mogći način, mi smo je prihvatili i evaluirali i procijenili da je to najbolja ponuda za RH i naše nacionalne interese", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjava i kako postoji jedan dokaz da bi Hrvatska trebala dobiti što želi. "Taj je da ne bi smjeli krenuti u proces nabave američkog borbenog aviona izravno da nije bilo odobrenja američke strane za sve što su nam Izraelci ponudili. Ponudili su nam što su Amerikanci odobrili. Ja ne vidim problem", kazao je Jagodić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo