šok u haagu / Svjetski mediji pišu o Praljkovom uzimanju otrova, na BBC-ju završio kao glavna vijest

Image
Foto: Screenshot/BBC

Britanski BBC je na svom informativnom servisu taj događaj istaknuo kao glavnu vijest, a o tome pišu i Sky News, Independent, The Sun i drugi otočki mediji

29.11.2017.
12:49
Screenshot/BBC
VOYO logo

Svjetske agencije i brojni mediji u srijedu prenose vijest o navodnom ispijanju otrova bivšeg zapovjednika HVO-a Slobodana Praljka u haaškoj sudnici, nakon što mu je potvrđena kazna od dvadeset godina zatvora. 

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u srijedu je u Haagu prekinulo ročište na kojem je izricalo žalbenu presudu u predmetu bosanskohercegovačkoj šestorici nakon što je general Slobodan Praljak pred sudskim vijećem progutao sadržaj bočice kazavši im da je "popio otrov".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ratni zločinac i ne priznajem vašu presudu" kazao je general Slobodan Praljak predsjedavajućem sucu Carmelu Agiusu, koji ga je upozorio da prestane s komentarima. Praljak je potom popio sadržaj bočice i objavio da je "popio otrov". To je učinio nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo njegovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora.

Image

Svjetski mediji se raspisali o Praljkovom uzimanju otrova: pogledajte neke od naslovnica

Image

Svjetski mediji se raspisali o Praljkovom uzimanju otrova: pogledajte neke od naslovnica

Britanski BBC je na svom informativnom servisu taj događaj istaknuo kao glavnu vijest, a o tome pišu i Sky News, Independent, The Sun i drugi otočki mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome javljaju i Reuters, AFP i Associated Press, a vijest su prenijeli i talijanski mediji poput Rai-ja, njemački DW, Spiegel i Welt, turski TRT, katarska Al Jazeera, te mediji iz Irske, Rumunjske, Nizozemske i drugih država. 

Američki CNN i New York Times također su izvijestili o Praljkovom činu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalne agencije poput slovenskog STA i srpskog Tanjuga također su hitno objavile tu vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo