SVIJET NA RUBU RATA / Tenzije se ne smiruju! 'Iran će odlučno odgovoriti na bilo kakvu američku prijetnju'

Image
Foto: AP Images

Američke vlasti zabranile su američkim kompanijama let iznad zračnog prostora u Hormuškom tjesnacu i Omanskom zaljevu koji nadzire Iran

22.6.2019.
13:15
AP Images
VOYO logo

"Iran će odlučno odgovoriti na bilo kakvu američku prijetnju i svaki pucanj u Iran spalit će američke interese", poručili su dužnosnici te zemlje u vrijeme eskalacije napetosti između Teherana i Washingtona zbog rušenja američke bespilotne letjelice.

Iranski projektil oborio je američku bespilotnu letjelicu i dok Teheran tvrdi da je srušena iznad njegova teritorija, Washington uvjerava da se to dogodilo u međunarodnom zračnom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak kako je u posljednji trenutak povukao zapovijed o vojnom napadu kojim bi kaznio Iran jer je pritom moglo poginuti 150 ljudi te je naznačio da je otvoren za pregovore s Iranom.

Iran poručuje da će braniti svoje granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakvu god da (američki dužnosnici) donesu odluku... mi nećemo dopustiti povredu iranskih granica. Iran će se odlučno suprotstaviti bilo kakvoj agresiji ili prijetnji Amerike", rekao je glasnogovornik iranskoga Ministarstva vanjskih poslova Abas Musavi, a prenosi poluslužbena agencija Tasnim.

"Bilo kakva pogreška iranskih neprijatelja, posebice Amerike i njezinih regionalnih saveznika, bila bi pucanj u bure baruta koja će spaliti Ameriku, njezine interese i saveznike do temelja", rekao je glasnogovornik iranskih oružanih snaga Abolfazl Šekarči za Tasnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iranska organizacija za civilni zračni promet objavila je da je iranski zračni promet siguran za letenje, prenosi Tasnim.

"Zračni prostor koji nadzire Iran iznad Perzijskog zaljeva i druge zračne rute su posve sigurni", rekao je glasnogovornik organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američke vlasti zabranile su američkim kompanijama let iznad zračnog prostora u Hormuškom tjesnacu i Omanskom zaljevu koji nadzire Iran. 

I neke druge međunarodne zrakoplovne kompanije poduzimaju slične mjere opreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo