najavio pohod na drugi mandat / 'Trump ima očajne rezultate, mediji su izračunali da je u mandatu izgovorio više od 10.000 laži'

Govor mu je trajao sat i pol, a obrušio se na bivšu protukandidatkinju Hilary Clinton. Kritizirao je medije i ilegalne migracije

19.6.2019.
22:30
VOYO logo

A dok aktualna predsjednica Hrvatske i dalje, kako je rekla, "čeka jedan lijepi, sunčani dan" da objavi svoju kandidaturu, iako sada takvih dana ima koliko hoće, američki predsjednik Donald Trump to je učinio danas u Orlandu, na Floridi, godinu dana prije izbora za američkoga predsjednika.

U govoru kojim je najavio pohod na drugi mandat kritizirao je medije, ilegalne migracije, demokrate i bivšu oponenticu Hillary Clinton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred 20 tisuća ljudi američki predsjednik najavio je da 2020. kreće po novi mandat!

"Večeras stojim pred vama kako bih službeno pokrenuo svoju kampanju za drugi mandat predsjednika Sjedinjenih Država", poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. politički skup Donalda Trumpa održao se u Orlandu, a otvorila ga je prva dama, rodom iz slovenske Sevnice, Melania Trump.

"U posljednje dvije godine bila mi je velika čast služiti ovoj predivnoj državi kao prva dama. Uzbuđena sam što ću to raditi još idućih šest godina", kazala je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećao je iskorijeniti AIDS i rak, kao i poslati astronaute na Mars. Svojim se pristašama predstavio kao politički pobunjenik koji je prije četiri godine prodrmao washingtonski establišment, a zatim žestoko opalio po glavnim konkurentima - demokratima. 

"Političar kojemu je teško vjerovati"

"Naši radikalni demokratski protivnici vođeni su mržnjom, predrasudama i bijesom. Žele vas uništiti i žele uništiti našu zemlju onakvu kakvu je poznajemo. To je neprihvatljivo. To se neće dogoditi", poručio je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj slogan iz kampanje "Učinimo Ameriku velikom!" djelomično je izmijenio i on sada glasi: "Zadržimo Ameriku velikom". Govor mu je trajao sat i pol, a obrušio se na bivšu protukandidatkinju Hilary Clinton. Kritizirao je medije i ilegalne migracije.

"Velika većina tih poruka ista je kao što je bila u prvoj predizbornoj kampanji. Ne mijenja konja koji je dobio utrku. Osjeća da to još uvijek tišti i da s time može napredovati", ističe Branimir Vidmarović, analitičar međunarodnih odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump u novu utrku ulazi s podrškom od 40 posto Amerikanaca, a jedino čime se, izgleda, može pohvaliti jest rastuća ekonomija. Trumpu ide u prilog i najniža stopa nezaposlenosti u posljednjih18 godina.

"10 punih godina, još od vremena Baracka Obame, američka ekonomija raste i idući mjesec  premašit će rekord koji je do sad držao predsjednik Bill Clinton. S druge strane, Trump ima očajne rezulate pogotovo za predsjednika koji je tako uspješan u ekonomiji", kaže Đivo Đurović, stručnjak za međunarodne odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato ne iznenađuju ni prosvjedi za vrijeme njegova skupa u Orlandu. Jer Trump se nije proslavio s ispunjavanjem predizbornih obećanja. Nije izgradio najavljivani zid na granici s Meksikom niti ukinuo Obamacare. Snizio je korporativne poreze, od čega koristi imaju i njegove vlastite tvrtke. Nema novih trgovinskih sporazuma, uglavnom je dodatno narušio odose s drugim državama, pogotovo s Kinom, ali zato je potpisao povlačenje iz klimatskog sporazuma.

"To je jedan političar kojemu je teško vjerovati i imati povjerenja u bilo što što kaže. Ozbiljni mediji su izračunali da je dosad u mandatu javno izgovorio više od 10.000  laži", ističe Đurović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok republikanci za sada nemaju drugih istaknutih kandidata osim aktualnog predsjednika, demokrati ih imaju čak 20. Najizgledniji od svih protukandidata Donaldu Trumpu su Joe Biden ili Bernie Sanders.

Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Hell's kitchen
Versailles
Trumbo
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Vlakovi
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo