RASTE POTPORA OPOZIVU / Ljutit zbog istrage o opozivu Trump iskalio bijes na Twitteru: 'Najveći lov na vještice u povijesti zemlje!'

Da bi Trump bio izbačen iz Bijele kuće, njegov opoziv, osim u Zastupničkom domu, treba biti potvrđen i u Senatu

30.9.2019.
22:24
VOYO logo

Predsjednik SAD-a Donald Trump u jednom je danu napisao više od 20 bijesnih tvitova i jasno je sugerirao da bi posljedice njegove smjene dovele - do raskola u državi.  

''Ako demokrati budu uspješni u Trumpovu smjenjivanju - za što smatram da nikada neće biti uspješni - doći će do podjele kao u građanskom ratu. Doći će do raskola od kojeg naša država nikada neće zacijeliti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Najveći lov na vještice u povijesti zemlje!'' napisao je Trump.

Američki predsjednik je ljutit na zviždača koji je prijavio da je on vršio pritisak na  ukrajinskog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Usto, želim upoznati ne samo svog tužitelja, koji je predstavio i informacije iz druge i treće ruke, već i osobu, zviždača, koja je nezakonito dala ove podatke, a koji su u najvećoj mjeri netočni. Je li ta osoba špijunirala američkoga predsjednika? Velike posljedice!'', napisao je.

Trump je u problemima jer je Vladimira Zelenskog tražio da pokrene istragu o Joeu Bidenu, favoritu za demokratskog predsjedničkog kandidata 2020. i njegovu sinu Hunteru koji je bio član Uprave ukrajinske energetske kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Podsjećam sve da imamo puno kriminalnih slučajeva unutar, ali i izvan države. Otvoreni smo i spremni istraživati. Naše neovisne agencije za provedbu zakona spremne su istražiti je li se kršio zakon'', poručio je Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik.

Zbog svega su demokrati pokrenuli istragu za opozivom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nismo mogli zanemariti ono što je predsjednik učinio. Nije nam dao izbora. To nije bila promjena razmišljanja. Uvijek sam govorila da ćemo pratiti kuda nas podaci vode. A kad ih budemo vidjeli, bit ćemo spremni. Mi jesmo spremni'', kaže Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma američkoga Kongresa. 

No, da bi Trump bio izbačen iz Bijele kuće, njegov opoziv, osim u Zastupničkom domu, treba biti potvrđen i u Senatu koji kontroliraju njegovi republikanci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tijekom dana žestok na društvenim mrežama, na vojnoj ceremoniji u kišnoj Virginiji Trump je bio prilično raspoložen.

''Okupili smo se zbog povijesne prigode. Došli smo iskazati dobrodošlicu našemu izvanrednom novom predsjedatelju Zajedničkog stožera - generalu Marku Milleyju'', poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na ruku mu ne ide ni mišljenje biračkog tijela. Prema velikom istraživanju javnog mnijenja u SAD-u, čak 49 posto ispitanih podržava opoziv aktualnog predsjednika. Od ispitanih 46 posto se protivi opozivu. No, on se bori da ne postane prvi smijenjeni predsjednik Amerike.

''Pokušavaju me zaustaviti jer se ja borim za vas! Nikad to neću dopustiti!", poručio je Trump. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo