problematična denuklearizacija

Trump odbacio upozorenje Sjeverne Koreje da će mu poslati 'božićni poklon': 'Možda pošalje vazu'

Sjeverna Koreja traži ukidanje međunarodnih sankcija, a SAD želi prvo odricanje od nuklearnog oružja

Image
Foto: AP Images
Hina/ 24.12.2019. u 19:57

Američki predsjednik Donald Trump odbacio je u utorak upozorenje Sjeverne Koreje da će mu poslati "božićni poklon", kazavši da će SAD to znati riješiti.

''Možda mi pošalje vazu''

"Saznat ćemo kakvo je to iznenađenje i riješit ćemo to jako uspješno", rekao je Trump novinarima u svojem resortu Mar-a-Lagu. "Vidjet ćemo što će se dogoditi."

"Možda je to lijep poklon", našalio se. "Možda mi pošalje lijepu vazu, a ne testiranje projektila."

Sjeverna Koreja upozorila je ranije ovaj mjesec Washington da bi mu mogla poslati "božićni poklon" nakon što je Kim Jong Un dao SAD-u rok do kraja godine da predloži nove ustupke u pregovorima.

Susreti nisu doveli do napretka

Sjeverna Koreja optužila je Washington da nastoji odugovlačiti s pregovorima o denuklearizaciji uoči američkih predsjedničkih izbora iduće godine te poručila da "isključivo o SAD-u ovisi kakav će božićni poklon izabrati".

Američki vojni zapovjednici smatraju da bi Sjeverna Koreja mogla testirati projektil dalekog dometa, što nije učinila od studenoga 2017. Tada je testiran interkontinentalni projektil Hwasong-15 ICBM, koji može dosegnuti cijeli SAD.

Upravo se čita

Image
upozorava inspektorat

S tržišta se povlači više vrsta čipsa, provjerite imate li ih kod kuće

Trump i Kim sastali su se tri puta od 2018., ali značajnog napretka nije bilo. Sjeverna Koreja traži ukidanje međunarodnih sankcija, a SAD očekuje od nje da se prvo odrekne nuklearnog oružja.

Hina/ 24.12.2019. u 19:57

Više s weba

Pročitajte još

Image
u Srbiji

Dadilja (35) otela bebu koju je čuvala. Odvela ju bivšem dečku i rekla mu da je dijete njegovo...

Više s weba