Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ISKREN ILI?

Trump 'promijenio ploču', ipak bi prijavio strana uplitanja u predsjedničku kampanju

'Ako bih pomislio da je nešto netočno ili štetno objavljeno, prijavio bih to glavnom tužitelju, FBI-u'

Image
Foto: AP Images
Hina/ 14.6.2019. u 21:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američki predsjednik Donald Trump je promijenio ploču o tome bi li prijavio policiji strano uplitanje u političku kampanju i rekao u intervjuu za Fox News da bi "naravno" obavijestio vlasti. 

"Naravno da se treba pripaziti, kontaktirati FBI ili obavijestiti glavnog tužitelja i slično", rekao je Trump za Fox News. 

"Ako bih pomislio da je nešto netočno ili štetno objavljeno, prijavio bih to glavnom tužitelju, FBI-u. Prijavio bih to policiji, apsolutno."

Ranije je u razgovoru za ABC News izjavio kako ne bi odbio informacije koje bi išle na štetu njegovim protivnicima ako bi ih dobio tijekom predsjedničke kampanje 2020. i objasnio "kako nema ništa loše u tome". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Trump je rekao kako se to ne bi računalo kao miješanje u izbore. "Ako bi netko imao informacije, mislim da bih ih i prihvatio", dodao je.

Također je rekao za ABC da se ne slaže sa stajalištem direktora FBI-a Christophera Wraya kako bi se tijekom političke kampanje trebalo izvještavati o sumnjivim informacijama iz stranih vlada. 

Upravo se čita

Image
drama na bazenima

Posjetitelj Tuheljskih toplica: 'Žena je povraćala, zaposlenik je drugom zaposleniku vikao: Bježi van, curi!'

Demokratski zastupnici optužili su američkog predsjednika da daje zeleno svjetlo Rusiji za uplitanje u predsjedničke izbore 2020., a Trump je promijenio priču. 

Bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden, vodeći predsjednički kandidat Demokrata, objavio je video na Twitteru u kojemu se obvezao da neće koristiti dezinformacije u svojoj kampanji ili tolerirati vanjsko uplitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Trump je bio potpuno u krivu", rekao je Biden. "Neću biti dio bilo kakvog pokušaja potkopavanja demokracije ili povjerenja javnosti u naše institucije", dodao je Biden. 

Navodi o umiješanosti stranih sila, posebice Rusije, do sad su obilježili Trumpov predsjednički mandat zbog čega je provedena i široka istraga koju je vodio posebni savjetnik Robert Mueller.

U izvješću je zaključeno da ne postoji dovoljno dokaza da je postojao Trumpov dosluh s Rusijom. 

Hina/ 14.6.2019. u 21:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
predsjednik Srbija centra

Vučićev protivnik zadržan na granici na povratku iz Hrvatske: 'Ovo je politički pritisak i maltretiranje'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba