Produbljivanje suradnje / Trump se u srpnju u Bijeloj kući sastaje s talijanskim premijerom

Image
Foto: AP Images

Ranije ovog mjeseca, Trump je putem tvita pohvalio Contea kao 'stvarno dobrog momka'

28.6.2018.
7:40
AP Images
VOYO logo

Američki predsjednik Donald Trump susrest će se s talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom u Bijeloj kući 30. srpnja, objavila je u srijedu Bijela Kuća, a glavna tema razgovora vjerojatno će biti trgovinske razmirice između SAD-a u Europske unije.

Sjedinjene Države i Italija će produbiti suradnju u rješavanju globalnih sukoba i promicanju gospodarske suradnje na obje strane Atlantika, stoji u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbio se pridružiti zajedničkom priopćenju zbog razlika u trgovini

Ranije ovog mjeseca, Trump je putem tvita pohvalio Contea kao „stvarno dobrog momka” nakon što se susreo s njim na sastanku vodećih zemalja G7 u Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump je sastanak napustio prije završetka, odbivši se pridružiti zajedničkom priopćenju zbog razlika u trgovini. Trump je optužio američke trgovinske partnere da iskorištavaju Sjedinjene Države.

>> Trgovinski rat SAD-a i Europe ne jenjava: Istražili smo što on znači za hrvatske potrošače

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carine na uvoz aluminija i čelika iz EU

Washington je nametnuo carine na uvoz aluminija i čelika iz EU. Trump je zaprijetio uvođenjem carine od 20 posto na uvoz automobila iz EU-a pošto su u Europi stupile carine na više desetaka američkih proizvoda što je odgovor Bruxellesa na poreze od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij koje Sjedinjene Države uvele većini zemalja svijeta, među kojima su i njihovi saveznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Conte, koji je preuzeo dužnost 1. lipnja, podržao je Trumpov poziv da se Rusija ponovno pridruži skupini G7.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo