SPROVOD POLICAJACA / Tuga u Sarajevu, Davorova sestra: 'Nije dočekao naš susret. Djeca mu još ne znaju da su ostala bez tate'

Image
Foto: Facebook

Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubojstva policajaca

29.10.2018.
7:41
Facebook
VOYO logo

U Sarajevu će u ponedjeljak biti pokopani ubijeni policajci, Adis Šehović i Davor Vujinović. Šehović će biti pokopan na mezarju u Buća Potoku s početkom u 14.30 sati, dok će Vujinović biti pokopan na groblju Sveti Josip na Koševu u 12.15 sati.

Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubojstva policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pogreba, bit će održana komemorativna sjednica u zgradi općtine Novi Grad Sarajevo.

Sindikat policije Kantona Sarajevo je pozvao građane da "dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za danas je na Alipašinom Polju zakazan skup podrške policajcima, najavili su iz Udruženja "Val.".

Ubijeni dok su bili u ophodnji

Podsjetimo, Adis Šehović (46) i njegov kolega Davor Vujinović (43) bili su u redovitoj ophodnji po sarajevskom naselju Alipašino polje kada je njihov službeni automobil u 4 sata ujutro zasula kiša metaka iz strojnice. Na policijski automobil koji nije imao ni upaljena rotacijska svjetla pucali su, bez ikakvog upozorenja, kriminalci koji su pokušavali ukrasti "Golf" hrvatskih registracijskih oznaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Šehović je odmah smrtno pogođen, a Vujinović je teško ozlijeđen, pogođen mecima u glavu. Liječnici su se šest sati borili za njegov život, no ozljede su bile isuviše teške i on je pao u komu i preminuo u sveučilišnom Kliničkom centru nešto prije 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se kako su počinitelji ubojstva pripadnici organizirane kriminalne skupine čija je baza u Republici Srpskoj. Takve kriminalne skupine godinama kradu automobile u Sarajevu, odvoze ih u rekordnom roku preko obližnje međuentitetske granice i tamo ih u skrivenim garažama prepravljaju ili režu u dijelove i potom preprodaju na crnom tržištu.

U sarajevskom domu ubijenog policajca Davora Vujinovića u nedjelju je vladala jeziva tišina. Majka Antonija nije imala snage da išta kaže. Otkako je saznala za ubojstvo sina, pije tablete za smirenje, plače i ne progovara, piše Dnevni avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majka na tabletama, u šoku je"

"Majka nema snage ustati. Leži, dala sam joj tablete za smirenje. Svi smo i dalje u šoku otkako se ovo dogodilo. Mene su nazvali na posao i rekli što je bilo. Kada sam rekla kolegama, nisu mogli vjerovati da se nešto tako može dogoditi. Nije samo Bosna u šoku nego i Hrvatska. O ovome svi mediji pišu", kazala je Davorova sestra Ljiljana, koja je iz Rijeke došla odmah nakon tragedije.

"Veselio se našem susretu"

O svom bratu Davoru ima samo lijepe riječi. Dodaje da se s njim čula nekoliko dana prije ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvala sam ga i rekla mu da ćemo doći u Sarajevo. Mi smo katolici i obilježavamo Dan mrtvih. Rekla sam mu da ćemo doći da zajedno na grob idemo ocu koji je umro prije deset godina. Radovao se susretu. I evo, nije dočekao da se vidimo. Molila sam se da preživi kada sam čula da je u bolnici. Sada pripremamo sprovod, da ga dostojanstveno, kako to heroji zaslužuju, ispratimo na vječni počinak" priča potresena Ljiljana.

"Djeca još ne znaju da su ostali bez oca"

Zabrinuta je za Davorovu suprugu, koja je ostala s dvoje male djece, kćeri koja je 4. razred osnovne škole i trogodišnjim sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegova supruga je loše. Djeci još nije rekla da im više oca nema. Užas je sve ovo", kazala je Ljiljana.

Ljiljana nije bila na mjestu gdje je ubijen njen brat. Iako je stan majke udaljen samo stotinjak metara, kaže da u tom pravcu i ne gleda, a kamoli da može otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo