pun superlativa / Tusk čestitao Plenkoviću: 'S vašom odlučnošću i profesionalizmom Hrvatska će svakome biti odličan partner'

Image
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL

Izborom za predsjednika hrvatske vlade, Plenković postoje članom Europskog vijeća, najvišeg političkog tijela Europske unije

20.10.2016.
12:46
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk čestitao je u četvrtak novom hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću na izboru, ističući kako je uvjeren da će Hrvatska na čelu s njim biti pouzdan partner u rješavanju izazova koji su pred EU-om.

"U ime Europskog vijeća želim vam uputiti čestitku na imenovanju za premijera Republike Hrvatske. Uvjeren sam da će kroz vašu odlučnost i profesionalizam Hrvatska nastaviti graditi svoju poziciju kao pouzdan partner u rješavanju mnogih izazova s kojima je Europa danas suočena", ističe Tusk u svojoj čestitci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne dvojim da će vaše znanje i razumijevanje Europske unije slijedom vaših ranijih uloga pomoći u tom procesu, proizvodeći pozitivne rezultate za vašu zemlju, Europu i izvan nje", kaže Tusk u svojoj čestitci.

Izborom za predsjednika hrvatske vlade, Plenković postoje članom Europskog vijeća, najvišeg političkog tijela Europske unije, koje okuplja šefove država ili vlada zemalja članica. Europsko vijeće okupit će se u četvrtak popodne na dvodnevnom summitu u Bruxelesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo