NEREDI U Guimaraesu / U navijačkom kaosu u Portugalu policija identificirala više od 120 navijača Hajduka. Nema uhićenih!

Image

Iz hrvatskog MUP-a, kažu, radili su na pripremi utakmice s portugalskim kolegama

10.8.2022.
19:22
VOYO logo

Ružne snimke navijačkog divljaštva stigle su iz Portugala, gdje se u ovim trenucima Hajduk bori protiv Vitorije za ulazak u Europu. Za nerede je odgovorno više od 150 navijača, među kojima je policija identificirala njih oko 120 iz Hrvatske. Bacali su baklje, stolce i stolove, no nitko nije uhićen.

Od mirne večeri do panike - sve su zabilježile i nadzorne kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U neredima više od 150 osoba bez vidljivih navijačkih obilježja. Portugalski mediji prozivaju navijače Hajduka, u akciji s navijačima lisabonske Benfice. Šokirani su na sjeveru te zemlje, a za RTL poručuju:

"Sinoć smo se iznenadili organiziranom grupom navijača Hajduk-Split. Napravili su puno nereda, stvorili su paniku među ljudima koji su bili u središtu grada. Mi smo mirna zemlja, miran grad i jako smo zabrinuti zbog ovog događaja", poručio je Nelson Felgueiras, vijećnik Gradskog vijeća Guimarãesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pitanju je 122 hrvatskih državljana te 23 iz Portugala, potvrdilo je to ministarstvo vanjskih poslova.

Image
UTAKMICA PRIJE UTAKMICE /

Poznati su detalji ogromnog nereda kojeg je Torcida izazvala uz navijače Benfice u Portugalu

Image
UTAKMICA PRIJE UTAKMICE /

Poznati su detalji ogromnog nereda kojeg je Torcida izazvala uz navijače Benfice u Portugalu

"Za sada se nitko od hrvatskih navijača nije javio u vezi konzularne pomoći. Nema ni informacija o njihovoj eventualnoj deportaciji u Hrvatsku. Ne znamo ni kada se ni kako vraćaju u Hrvatsku, osim što možemo pretpostaviti da će povratak biti avionom od sutra", poručili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalska policija, nakon niza incidenata, tek je nekoliko sati kasnije na autocesti prema Portu zaustavila više autobusa, s osobama za koje sumnja da su radile nerede. Zaplijenili su im, između ostalog, boksere i baklje.

"Pratili smo te navijače čim smo bili svjesni njihove prisutnosti. Čim su ti navijači identificirani, a to je bilo moguće samo u gradu Guimarãesu, nadzirani su", kazao je Vitor Silva, zapovjednik policije u Guimarãesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz hrvatskog MUP-a, kažu, radili su na pripremi utakmice s portugalskim kolegama. Dostavili su im, kažu, sve informacije o rizičnim navijačima.

"Na traženje portugalske policije upućena su dva policijska službenika specijalizirana za rad s posebno rizičnim navijačima. Portugalska policija nije zatražila osobne podatke rizičnih navijača sadržane u prethodno navedenoj Zbirci", poručili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio i jedan od krivih koraka portugalske policije pa navijačka skupina Vitorije traži ostavku šefa policije. Poručuju - nisu zaštitili ni građane, ni turiste.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo