izvještavao o poreznoj prijevari / Ubijen slovački istraživački novinar i njegova partnerica

Image
Foto: Thinkstock

Kučiakova najnovija priča bavila se sumnjivom poreznom pronevjerom povezanom s luksuznim apartmanskim kompleksom u Bratislavi

26.2.2018.
12:50
Thinkstock
VOYO logo

Slovački istraživački novinar koji je izvještavao o poreznoj prijevari poslovnih ljudi povezanih s vladajućom strankom ubijen je u obiteljskoj kući tijekom vikenda, izvijestila je web stranica Dennik N u ponedjeljak, citirajući ministarstvo unutarnjih poslova.

Dennik N izvijestio je da je 27-godišnji Jan Kučiak, novinar informativnog portala Aktuality.sk, ubijen zajedno s partnericom u gradu Velka Maca, 65 kilometara istočno od glavnog grada Bratislave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutarnjih poslova i policija nisu neposredno bili dostupni za komentar. Policija bi trebala održati novinsku konferenciju kasnije u ponedjeljak.

Kučiakova najnovija priča za Aktuality, 9. veljače, bavila se sumnjivom poreznom pronevjerom povezanom s luksuznim apartmanskim kompleksom u Bratislavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj oko apartmanskog kompleksa izazvao je prošle godine prosvjede na kojima se tražila ostavka ministra unutarnjih poslova Roberta Kalinaka zbog njegovih poslovnih veza s agentom za nekretnine Ladislavom Basternakom koji je ispitivan zbog moguće utaje poreza.

Obojica su opovrgla ikakvu nezakonitu radnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo