darja dugina / Ubijena kći ideologa Kremlja u posljednjem intervjuu branila Putinov rat: 'To je borba protiv rusofobije'

Image
Foto: Screenshot/YouTube

NATO i SAD je optužila da su žele destabilizirati ruske granice i da od 90-tih kontinuirano rade s vladama novih država

21.8.2022.
18:45
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Kći ideologa Kremlja Aleksandra Dugina koja je poginula nakon detonacije eksploziva u automobilu, Darja Dugina, u svom je posljednjem intervjuu branila invaziju na Ukrajinu i Amerikance optuživala za propagandu u vezi s masakrom u Buči.

"Čast mi je biti u istom čamcu sa svojim ocem, na istom egzistencijalnom brodu. To što smo pod sankcijama SAD-a, Kanade, Australije i Velike Britanije također pokazuje da je moja obitelj na putu istine u borbi protiv globalizma. Stoga bih rekla da je čast roditi se u takvoj obitelji", rekla je Dugina, inače novinarka i politologija, u intervjuu koji je 25. svibnja dala za francuski portal Breizh-Info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija u Ukrajini je upravo primjer sukoba civilizacija; može se promatrati kao sukob globalističkih i euroazijskih društava. Nakon 'velike geopolitičke katastrofe' (kako je ruski predsjednik nazvao raspad SSSR-a), teritoriji nekada ujedinjene zemlje postali su 'granice", dodala je.

NATO i SAD je optužila da su "zainteresirani za destabilizaciju situacije na granicama Rusije" te da je "u ’90-ima započet dosljedan rad s kadrovima vlada novih država, a Ukrajina nije iznimka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liberalni i nacionalistički elementi, koji su prije 2014. bili manje-više neutralni, pridružili su se ujedinjenoj fronti s globalističkom i proameričkom agendom. 8 godina u Ukrajini se raznim programima gajila rusofobija i prekrajala povijest, sve do fizičkog masakra Rusa: 8 strašnih godina za Donbas sa svakodnevnim bombardiranjima", komentirala je Dugina.

Kazala je i kako je Europa podlegla utjecaju globalističke propagande i umjesto da ostane neutralna, stala na stranu rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
kći putinova miljenika /

Prijatelj o detaljima ubojstva Darje Dugine: 'Vozila je kad je došlo do eksplozije, plamen ju je progutao'

Image
kći putinova miljenika /

Prijatelj o detaljima ubojstva Darje Dugine: 'Vozila je kad je došlo do eksplozije, plamen ju je progutao'

"Na mnogo načina, to je svakako bio plan Sjedinjenih Država, koje su sustavno i kontinuirano provocirale cijeli sukob slanjem oružja u Ukrajinu. Samo iz SAD-a je u Ukrajinu između 2014. i 2017. poslano više od 658 milijuna dolara pomoći", rekla je.

Kazala je i da je niz zemalja Bliskog istoka poduprlo rusku specijalnu vojnu operaciju, da se u Turskoj sve više priča o povlačenju iz NATO-a i da je turski predsjednik odbio odobriti prijem Švedske i Finske u NATO. No, ipak ne smatra da se Rusija zbog rata izolirala, nego nalazi nove partnere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče reakcije Rusa, velika većina podržava specijalnu vojnu operaciju. U njihovim očima to je razumljiva obrana geopolitičkih interesa Rusije i borba protiv rusofobije jer se u Kijevu formirao režim koji Rusima negira pravo na samoodređenje; jezik, kulturu i identitet", rekla je.

"Specijalnu vojnu operaciju podržavaju svi oko mene ne samo riječima, već i djelom; pružanjem humanitarne pomoći izbjeglicama i regiji. Štoviše, ne rade to zadnjih nekoliko mjeseci, nego dugi niz godina. Istih osam godina o kojima je Zapad zna tako malo", zaključila je Dugina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo