Povijest na ledu / Ujedinjena Koreja završila s gol-razlikom 2:28: 'Ne znam hoćemo li se ikad više vidjeti, čak ni kontaktirati preko društvenih mreža'

Image
Foto: AP Images

'Ispisali smo povijest. Možemo se samo nadati da ćemo se vidjeti katkad. Ostanak u kontaktu putem društvenih mreža će također biti problematičan, jer su u Sjevernoj Koreji zabranjene', kazala je izbornica hokejašica Koreje

20.2.2018.
17:59
AP Images
VOYO logo

Hokejaški ujedinjena Koreja završila je nastup na olimpijskom turniru s pet uvjerljivih poraza i ukupnom gol-razlikom 2:28. Puno više od njihogov rezultata očekivalo se od političkog aspekta, jer je to bio povijesni zajednički nastup dviju korejskih država, koje su na otvaranju Igara u Pjongčangu izašle pod jednom zastavom.

Jedinu pripremnu utakmicu ujedinjene korejske momčadi uoči Igara pratili su južnokorejski državni vrh na čelu s predsjednikom Moon Jae-inom te visokorangirana sjevernokorejska politička delegacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz hokejašice iz Sjeverne Koreje u južni dio poluotoka stiglo je 200-injak navijačica, koje su tijekom svake minute svake utakmice izvodile uvježbanu koreografiju. Navijale su i kad je u posljednjim minutama prve utakmice Koreja gubila od Švicarske 0:8, a teške poraze ujedinjena momčad doživjela je i u ostalim utakmicama. Ukupna gol-razlika 2:28.

Prvi gol zabila je Han Soojin, što je bio trenutak posebnog ponosa za izbornicu Sarah Murray koja, zanimljivo, dolazi iz SAD-a. "U tom trenutku se cijeli naš trud isplatio", rekla je kroz suze izbornica Koreje, javlja dpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispisali smo povijest, puna su usta čelnika Međunarodnog olimpijskog odbora, ali i sportaša, koji su iskorišteni u diplomatske svrhe. No bio je to možda i jedini takav nastup dviju korejskih država.

"Možda više nikad nećemo igrati zajedno. Možemo se samo nadati da ćemo se vidjeti katkad. Ostanak u kontaktu putem društvenih mreža će također biti problematičan, jer su u Sjevernoj Koreji zabranjene", kazala je izbornica Sarah Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo