slučaj koji je zgrozio englesku / Umjesto kočnice nagazio gas pa usmrtio dječaka i staricu: 'Primio je 24 upozorenja zbog opasne vožnje!'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Tužiteljstvo navodi da je Chander vozio 'šokantno loše', a tada je imao 77 godina

12.9.2018.
16:35
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Neobična tragedija dogodila se u Engleskoj kad je vozač jednog autobusa zamijenio gas za kočnicu, zabivši se u supermarket i usmrtivši pri tome dvoje ljudi. 

80-godišnji Kailash Chander poznat je po svojoj osebujnoj vožnji, pa je tako prije ove nesreće primio 24 pisma upozorenja zbog svog ponašanja na prometnicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žrtve njegovog trenutka nepažnje su sedmogodišnji dječak Rowan FItzgerald, koji je bio putnik autobusa, te 76-godišnja pješakinja Dora Hancox. Nesreća se dogodila u listopadu 2015. godine. 

Tužiteljstvo navodi da je Chander vozio 'šokantno loše', a tada je imao 77 godina, te da se nesreća dogodila nakon što je vozio po 75 sati u tri uzastopna tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok je kretao s autobusne stanice, sudatio se sa stražnjim dijelom drugog autobusa koji je čekao u redu ispred njega. Autobus na kat je zatim nastavio opasnom brzinom za tu cestu, a u jednom trenutku je skrenuo s ceste i nastavio voziti po travnatoj površini. Pješaci su trčali kako ih ne bi udatio. Bus se tada sudario s lampom i nekoliko stupova na kojima su bile postavljene zastave te ih je srušio. Čak i nakon sudara je nastavio te se zabio u trgovinu", izrekli su tužitelji na sudu. 

Osim smrtno stradalog dječaka i starice, u nesreći je teško ozlijeđeno još dvoje putnika, uključujući i Rowanovog osmogodišnjeg dječaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudar i smrti koje je uzrokovao su rezultat isključivo opasnog načina na koji je vozač vozio taj autobus. Čini se da Chander nije primijetio da je autobus ostavio u brzini kad je stigao na stanicu. Autobus je krenuo čim je on pustio ručnu kočnicu, a kad je bus krenuo, Chander je nogu postavio na pedalu, no umjesto kočnice je stisnuo gas i tu je autobus nekontrolirano ubrzao. Jedino moguće objašnjenje je to da se zbunio pa nije više znao što radi. Mislio je da mu je noga na kočnici, no zapravo je bila na gasu pa je jako ubrzavao", reklo je Tužiteljstvo na sudu. 

Optužen je za dva slučaja smrti, a suđenje bi trebalo biti završeno za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo