ursula von der leyen / Dobre vijesti za Hrvatsku! Uskoro će dobiti 700 milijuna eura. 'To je tek početak'

Image
Foto: Screenshot Twitter

Predsjednica je dodala da je Hrvatska već donijela nacionalni program energetske obnove zgrada i plan za poboljšanje sigurnosti na cestama

10.5.2022.
12:45
Screenshot Twitter
VOYO logo

Predsjednica Europske Komisije Ursula von der Leyen objavila je danas na Twitteru da će Hrvatska iz projekta NextGenerationEU-a primiti prvu uplatu od 700 milijuna eura.

"Po našem mišljenju, Hrvatska je spremna primiti prvu uplatu iz NextGenerationEU-a. Čim države članice daju zeleno svjetlo, Hrvatska će dobiti 700 milijuna eura. Hrvatska može računati na podršku Europske komisije u provedbi svog plana oporavka", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je dodala da je Hrvatska već donijela nacionalni program energetske obnove zgrada i plan za poboljšanje sigurnosti na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručila je da je ovo tek prva isplata, a ostale će tek doći.

"Hrvatska će idućih godina dobiti do 6,3 milijarde eura bespovratnih sredstava. To je čini najvećim primateljem bespovratnih sredstava iz programa NextGenerationEU s obzirom na veličinu njezina gospodarstva", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je 15. ožujka Komisiji dostavila zahtjev za plaćanje koji se temelji na ostvarenju 34 važne etape i jedne ciljne vrijednosti, koje su za prvi obrok odabrane u Provedbenoj odluci Vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo