zadnji dan svečanosti / Uživo s finala platinastog jubileja Elizabete II.: Kraljica se konačno pojavila na svečanosti

Niti jedan britanski monarh prije kraljice Elizabete nije proslavio 70 godina na tronu, a najvjerojatnije ni neće

5.6.2022.
19:35
VOYO logo

Finale je proslave platinastog jubileja kraljice Elizabete Druge. Sinoć je održan koncert na kojem su nastupile svjetske zvijezde, no ponovno bez glavne zvijezde. Okupljeni su Kraljicu vidjeli samo u spotu. Na ulicama Londona masovni ručak i nikad viđena povorka u čast njezinih 70 godina na prijestolju.

Jubilej iz Londona prati reporterka RTL-a Maja Oštro Flis i snimatelj Janko Gredelj, od kuda su se javili uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednjih nekoliko minuta velike parade u Londonu, na balkonu Buckinghamske palače pojavila se kraljica Elizabeta II., mahnula je tisućama ljudi koji su se okupili ispred palače, u društvu princa Charlesa i princa Williama.

Nevjerojatan dan je ovdje u Londonu, povorka dugačka tri kilometra sastojala se od raznih djelovah, glumačke i plesne trupe, te karnevalske povorke. Samo danas, Britanci su na ovaj događaj potrošili 15 milijuna funti, a pretpostavlja se da je za sve ove dane dok traju svečanosti povodom jubileja potrošeno dvije milijarde funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije stvar ovdje su najvažnije, koje Britanci iznimno cijene kod kraljice. Prva je odanost, jer je ona 70 godina na tronu, služi narodu i brojni od njih su se htjeli odužiti. Ili su došli na povorku ili su u svojim četvrtima organizirali razne ručkove upravo kraljici u čast. Drugo je ta tradicija koju Britanci iznimno vole i baš zato što ima 96 godina. Ona je stalna, konstantna figura prisutna u njihovom životu. S mnogima smo pričali, oni su kao djeca za vrijeme drugih jubileja kraljice bili u društvu svojih majki, očeva, baki i djedova i oni danas u tim ulogama baki i djedova, svoje unuke su htjeli podsjetiti na važnost kraljice Elizabete.

Image
Dobio ovacije /

Princ Charles oduševio publiku emotivnim govorom koji je posvetio kraljici: ‘Mamice...’

Image
Dobio ovacije /

Princ Charles oduševio publiku emotivnim govorom koji je posvetio kraljici: ‘Mamice...’

Niti jedan britanski monarh prije kraljice Elizabete nije proslavio 70 godina na tronu, a najvjerojatnije ni neće. Osim što se ona danas pojavila ovdje na balkonu i to prvi puta od četvrtka, od prvog dana svečanosti, to je i svojevrsna priprema terena za ono što nas čeka. S obzirom na to da kraljica ima 96 godina, nakon njezine smrti britanski tron će preuzeti njezin sin, princ Charles", izvijestila je Maja Oštro Flis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo