Follow JC Go / Vatikan podržao igru u kojoj umjesto Pokemona lovite svece: Hoćete li ih uloviti sve?

Image

Lansirana je igra po uzoru na popularnu 'Pokemon Go' aplikaciju. Vjernici su oduševljeni!

26.10.2018.
14:23
VOYO logo

Prije par godina svijet je zahvatilo ludilo vezano uz aplikaciju "Pokemon Go" u kojoj su se preko mobilne aplikacije lovili Pokemoni po cijelom svijetu. Glavni cilj je naravno bio skupiti sve Pokemone. 

Da Vatikan u stopu prati trendove potvrđuje lansiranje nove igrice za pametne telefone, "Follow JC Go" koju je odobrio sam papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, riječ je o svojevrsnoj inačici planetarno popularne igre Pokemon Go, samo što umjesto Pokemona možete tražiti i loviti svece, biblijske likove i slično. Slično kao i u originalnoj igri, koristi se GPS na mobitelu kako bi se detektirala lokacija igrača. 

Igru su osmislili u organizaciji koja je posvećena teologiji i evangelizaciji, a s ciljem pripreme za Svijetski dan mladosti iduće godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo podržava ideju

"Znate, papa Franjo nije baš čovjek od tehnologije, ali odmah je shvatio i prihvatio ideju koju želimo ostvariti: kombinirati tehnologiju s evangelizacijom", poručio je direktor Foundation Ramon Pane koja je igricu napravila, Ricardo Grzona

Glavni princip igre je da igrač napreduje odgovarajući na religiozna pitanja kada naiđu na nekog sveca ili lika iz Biblije. Primjerice, Mojsije bi vas mogao upitati da nadopunite njegovu izjavu iz Biblije. Isto tako, ako se nađete u blizini crkve u stvarnom životu, aplikacija će vas upozoriti da svratite na molitvu. Korisnici isto tako mogu donirati novac preko same aplikacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno postoji samo španjolska verzija igre, ali planirane su i verzije na drugim jezicima u budućnosti. Grzona je poručio kako je ova igra izvrstan način da se proširi poruka vjere među mlađim generacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo