U 116 država / Velika akcija Interpola: Zaplijenjeno 500 tona ilegalnih lijekova

Image
Foto: Interpol

Policijske racije u 116 država diljem svijeta rezultirale zaplijenom 500 tona ilegalnih lijekova

23.10.2018.
14:40
Interpol
VOYO logo

Koordiniranim policijskim racijama u 116 država zaplijenjeno je 500 tona ilegalnih lijekova dostupnih na internetu, uključući krivotvorene lijekove za rak i sredstva protiv bolova, objavio je u utorak Interpol.

Ta policijska organizacija sa sjedištem u Lyonu otkrila je kako je operacija kodnog imena Pangea XI dovela do 859 uhićenja diljem svijeta i zapljene 14 milijuna dolara vrijednih potencijalno opasnih lijekova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usredotočivši se na dostavne službe kojima upravljaju mreže organiziranog kriminala, operacijom su zatvorene 3671 lokacije na internetu, uključujući web stranice, online trgovine i stranice na društvenim mrežama", priopćila je ta organizacija. 

Ilegalna trgovina lijekovima na internetu, posebice na dijelu poznatom kao Dark Web, proteklih je godina narasla usprkos pokušajima vlasti da zaustavi rad većih internetskih stranica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je zaplijenjeno više paketa nego u proteklim Interpolovim operacijama, broj zaplijenjenih lijekova je manji te glavni tajnik Interpola Jürgen Stock, smatra kako je to dovoljan pokazatelj da su njihove operacije uspješne. 

Vlasti su u Poljskoj pronašle lažne kontracepcijske pilule sakrivene u DVD-ima, a u Irskoj su pronađene ilegalne tablete za spavanje u zapečaćenim knjigama. Lažni medicinski uređaji zaplijenjeni tijekom ove operacije uključivali su 737 neispravnih kardioloških operativnih instrumenata koji su bili prenešeni u Makedoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je druga velika takva zapljena Interpola ovaj mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo