Drama u New Yorku / VIDEO Sukob u UN-u: Dačić napao veleposlanicu, vikao joj: 'Glupi ste koliko ste i teški!'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL/Twitter

Ivca Dačić je izvrijeđao veleposlanicu Kosova pri UN-u Vloru Citaku

11.6.2019.
9:43
Srdjan Ilic/PIXSELL/Twitter
VOYO logo

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić imao je, po završetku sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, žestoki verbalni sukob sa izaslanstvom Prištine. Izvrijeđao je veleposlanicu Kosova pri UN-u Vloru Citaku zbog njezine priče o stoljetnom ugnjetavanju Albanaca na Kosovu i Metohiji kao i proslavi 20 godina "oslobođenja".

Vijest o sukobu te snimku prenijela je upravo kosovska veleposlanica, koja je na svom Twitter profilu objavila da je srpski ministar vikao na nju i na prištinsku delegaciju i vrijeđao ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon današnjeg zasjedanja u UN-u, dok sam razgovarala sa izaslanstvima SAD-a i Velike Britanije, srpski šef diplomacije mi je prišao i počeo vikati i vrijeđati mene i izaslanstvo", objavila je Citaku na Twitteru.

"Ti sa kojima sjediš su vaši kolonizatori", citirala je Ivicu Dačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci koju je ispod tog komentara sama Citaku objavila na Tviteru, vidi se da joj ministar Dačić sa nekoliko metara udaljenosti kaže: "Ti, što sjediš s njima su tvoji kolonizatori".

Nakon što mu je Citaku odgovorila na engleskom jeziku, Dačić joj je odgovorio: 'Ajde, bre. Glupi ste koliko ste teški”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi B92 taj Dačićev komentar odnosio se zapravo na govor Citaku na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, u kojemu je ona rekla da je u slučaju Srbije i tzv. Kosova riječ o dekolonijalizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je nakon sjednice rekao da ga je frapirala ta laž Citaku.

"Koliko netko nema srama pa da u Savjetu sigurnosti pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije diljem svijeta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, da vas nije sramota, to je čist bezobrazluk", rekao je Dačić za RTS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo