u 'oku Iana' / VIDEO Floridu pogodio povijesni uragan, lovac na oluje objavio snimku: 'Nikad nisam vidio takvo što...'

Image
Foto: NOAA via AP

'Letim po olujama zadnjih šest godina. Ovaj let bio je najgori na kojem sam ikada bio'

28.9.2022.
21:33
NOAA via AP
VOYO logo

Nakon što je ostavio posljedice na Kajmanskim otocima i zapadnoj Kubi, uragan 4. kategorije trenutno pogađa južnu i središnju Floridu.

Uragan Ian deveta je imenovana oluja, a četvrti uragan odnosno drugi veliki uragan u njihovoj sezoni 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisilio je stanovništvo na masovnu evakuaciju, gotovo 60 škola na Floridi je otkazalo nastavu, a stotinama tisućama ljudi prekinuta je opskrba električnom energijom.

Više od 2,5 milijuna stanovnika Floride je pod naredbama o evakuaciji ili upozorenjima, a prema procjeni Nacionalnog centra za uragane Ian bi najvjerojatnije trebao stići do obale južno od Tampe, u blizini Sarasote, gdje su kilometri pješčanih plaža i brojna odmarališta - omiljena među umirovljenicima i turistima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovac na uragane Nick Underwood godinama leti kroz oluje, a ovaj je put kazao - uragan Ian najgori je od svih u čijem je središtu dosad bio.

"Letim po olujama zadnjih šest godina. Ovaj let bio je najgori na kojem sam ikada bio. Nikada nisam vidio toliko munja", napisao je na svom Twitter profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, objavio je i snimke leta posade američke Nacionalne agencije za praćenje oceana i atmosfere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada kažem da mi je ovo bio najteži let u dosadašnjoj karijeri, to i mislim. Nikada to nisam vidio. Kave je bilo posvuda. Nikada nisam osjetio takvo gibanje", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo