snimila ih nadzorna kamera / VIDEO Horor u Britaniji: Trojica muškaraca bacili kiselinu na dijete u kolicima

Incident se dogodio u Worcesteru, gradu koji inače bilježi niske stope kriminala

24.7.2018.
8:37
VOYO logo

Lov na napadače koji su namjerno bacili kiselinu u lice trogodišnjeg dječaka u trgovačkom centru završio je uhićenjem četvorice muškaraca, osumnjičenih za udruživanje s ciljem počinjenja teških fizičkih ozljeda, javlja BBC. Iz još uvijek nepoznatih razloga, napadači su u subotu u popodnevnim satima zalili trogodišnjeg dječaka nagrizajućom tekućinom. Dječak je hitno prevezen u bolnicu zbog teških opeklina po licu i ruci. 

Kako su liječnici potvrdili, dječak je otpušten iz bolnice na kućnu njegu, no zasad ne mogu predvidjeti kakve će biti dugoročne posljedice njegovih ozljeda. U trenutku napada, dječak se sa svojom obitelji nalazio u trgovini, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci koji su se nalazili u blizini mjesta događaja kažu da su se u jednom trenutku iz trgovine čuli vriskovi i povici, koji su ubrzo utihnuli. Nekoliko sekundi kasnije, majka dječaka je istrčala van. Vikala je da je netko ozlijedio njezino dijete i zvala upomoć. 

"Šokirana žena sjela je na ulazu u trgovinu, i u suzama izvikivala: 'Moje dijete, moje dijete, što su učinili mojem djetetu'. Sjedila je sva u suzama, a ljudi su izašli iz trgovine i govorili joj da su pozvali hitnu pomoć i da će s dječakom biti sve u redu", prepričao je jedan od očevidaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadače je snimila nadzorna kamera, nosili su sportsku odjeću i sunčane naočale. Kasnije su viđeni kako izlaze iz trgovine i odlaze u smjeru centra grada. Policija je objavila njihove fotografije i zamolila građane koji su ih vidjeli ili imaju bilo kakve informacije o njima da im to jave. Potraga se sumnjivcima odvijala se jako brzo, već sljedećeg dana jedan muškarac (39) uhićen je Wolverhamptonu, dok su ostala trojica, u dobi od 22, 25 i 26 godina starosti, privedena u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih desetak godina, u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama zabilježen je porast napada kiselinom. U nekoliko slučajeva, žrtva napada bile su poznate osobe, pa je tako 2009. manekenku i TV voditeljicu Katie Piper kiselinom zalio muškarac kojeg je unajmio njezin bivši dečko. Za saniranje teških ožiljaka, žena je prošla ukupno 250 operativnih zahvata rekonstrukcije lica, piše DailyMail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo