USPANIČILA SE / VIDEO 'Oh, sra**e, upucala sam ga!' Sud oslobodio policajku koja je zamijenila šoker za pištolj

Snimka se pojavila nakon što je završeno suđenje nepažljivoj Brindley Blood

29.3.2019.
8:08
VOYO logo

Američka policajka Brindley Blood (36) oslobođena je optužbi za prekomjernu uporabu sile nakon što je u svibnju prošle godine prilikom uhićenja u Kansasu upucala 35-godišnjeg AkiruLewisa misleći da je posegnula za šokerom.

"Ne postoje dokazi da je gospoda Blood namjerno posegnula za pištoljem. Riječ je o nesretnom slučaju", rekla je sutkinja Peggy Kittel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tog čina je bila i suspendirana iz policije, ponajprije jer iako greška poput njene jest moguća, poblematično je što joj se na istoj strani remena gdje je šoker nalazio i pištolj. Iako se kasnije mogla vratiti na posao, u siječnju ove godine sama je predala ostavku.

Sreća u nesreći je što Lewis nije preminuo od ozljeda, a za svoj je čin završio u zatvoru. Naime, sve se zbilo tijekom policijske kampanje poticanja na vezanje pojasa, što Lewis nije učinio. Zbog toga je zaustavljen, što mu se nije svidjelo pa je postao nasilan, napao policajca Iana McCanna poprilično žestoko i Blood mu je željela pomoći šokerom, no upucala ga je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Lewis jecao u bolovima, Blood je shvatila svoj čin i kazala "O, sra**e, upucala sam ga!"

Na sudu se 35-godišnjak branio da je bila riječ o rasnom profiliranju, ali napad na policajca nije mogao opravdati jer nekoliko minuta policijsku službenici pokušavali su dobiti od njega vozačku dozvolu, ali Lewis ju je odbijao dati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video nemilog događaja pojavio se u javnosti tek nakon suđenja 27. ožujka i dok original traje skoro osam minuta, sporna situacija tek pola minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo