USUSRET SUSRETU U ŠVICARSKOJ / Vladimir Putin govorio o Trumpu i Bidenu: 'Radikalno se razlikuju. Jedan je osebujan, a drugi karijerni političar'

Image
Foto: AP Images

Uoči sastanka, Putin je u intervjuu za američki NBC ocijenio da su rusko-američki odnosi na najnižoj točki posljednjih godina

12.6.2021.
21:00
AP Images
VOYO logo

A nakon samita G7, američki predsjednik Joe Biden svoj prvi inozemni put nastavit će u Bruxellesu, gdje će se u ponedjeljak sastati lideri 30 zemalja članica NATO-a, među njima i hrvatski predsjednik.

No, najveću pažnju svjetske javnosti već sada privlači prvi susret Joea Bidena s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji će se održati u srijedu, na neutralnom terenu - u Švicarskoj, u palači na obali Ženevskog jezera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči sastanka, Putin je u intervjuu za američki NBC ocijenio da su rusko-američki odnosi na najnižoj točki posljednjih godina. Pritom je jasno rekao da Joea Bidena smatra radikalno drukčijim od njegova prethodnika Donalda Trumpa.

"I dalje vjerujem da je bivši američki predsjednik, gospodin Trump izvanredna, nadarena osoba. Inače ne bi postao američki predsjednik. On je osebujna osoba. Može vam se sviđati, ali i ne mora. No, on nije došao iz američkog političkog establišmenta. Nije bio u visokoj politici prije mandata. Nekima se to sviđa, nekima se to ne sviđa, ali to je činjenica. Predsjednik Biden se, naravno, radikalno razlikuje od Trumpa, jer je predsjednik Biden karijerni političar", kazao je Putin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo