DRUGI MANDAT / Vučić danas polaže zakletvu: 'Posvetit ću se očuvanju suverenosti i cjeline teritorija, uključujući Kosovo...'

Image
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Vučić je u prvom krugu predsjedničkih izbora u travnju odnio pobjedu s 58,59 posto glasova birača

31.5.2022.
9:33
AP Photo/Darko Vojinovic
VOYO logo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će u 11 sati položiti zakletvu u Narodnoj skupštini za drugi predsjednički mandat. Vučić je, podsjetimo, pobijedio u prvom krugu predsjedničkih izbora 3. travnja s 58,59 posto glasova, a na čelo Srbije došao je 31. svibnja 2017. godine.

Tekst koji će izgovoriti Vučić glasi:"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i cjeline teritorija Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni dio, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i obrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savjesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Dačić, predsjednik Narodne skupštine za RTS je rekao da je sve spremno za početak ceremonije polaganja zakletve. Osvrnuo se i na kritike da Vučić polaže zakletvu pred starim sazivom.

"Ovo je aktualni saziv, izborni proces je još u tijeku. Tek kad budu proglašeni konačni rezultati, u roku od 30 dana se konstituira novi saziv", kazao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo