NAPETO PRIJE IZBORA / Vučićev video u kojem tvrdi da je kosovski premijer 'riješio da napadne Srbe' razjario političku elitu. Proširila se i lažna vijest

Image
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL

Prije nekoliko dana Vučić je sudjelovao na višesatnoj sjednici Savjeta za nacionalnu sigurnost, a nakon toga rekao da se traži priznanje Kosova, a to nije opcija

25.3.2022.
11:58
Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu u četvrtak navečer objavio je video u kojem tvrdi kako je Kurti, kosovski premijer "riješio da napadne Srbe" i to, kako tvrdi Vučić jer je smijenio srpsku predstavnicu. 

"Po nalogu Aljbina Kurtija, smijenjena je danas iz kosovskih institucija srpska sudionica Ljiljana Stevanović, za ujutru je pripremljena smjena svih srpskih komandira, svih srpskih policajaca koji su bili na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost u Beogradu. Albin Kurti je riješio da napadne Srbe", kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je "Albin Kurti pokazao da Bruxellski sporazum i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite, više ne postoji".

Tijekom jutra, tamošnji mediji objavili su kako je Kosovo poslalo koloni oklopnih vozila specijalne jedinice kosovske policije i to u smjeru Mitrovice gdje je najavljen prosvjed Srba zbog zabrane održavanja srpskih predsjedničkih i parlamentarnih izbora 3. travnja u Kosovu. Ubrzo nakon toga portparol kosovske policije Beki Keljani, demantirao je vijest i rekao da su kretanja specijalnih jedinica uobičajena te nisu vezana za bilo kakvu posebnu aktivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
obraćanje srbijanskog predsjednika /

Vučić: 'Neki u regiji igraju igru protiv Srbije kako bi nas uvukli u zamku, dio Zagreba je među njima'

Image
obraćanje srbijanskog predsjednika /

Vučić: 'Neki u regiji igraju igru protiv Srbije kako bi nas uvukli u zamku, dio Zagreba je među njima'

Inače, Kurtijev posljednji potez razjario je srpske političare. Ministar unutarnjih poslova, Aleksandar Vulin istaknuo je kako je ovo prvi korak prema uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji "koje Šiptari očigledno pripremaju".

Pozvao je EU, kao pokroviteljicu Bruxellskog sporazuma da sazove sastanak i, kako tvrdi "stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmjerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je i kako je Srbija učinila sve da sačuva mir te je odgovornost stabilnosti regije sada na EU, Kforu i Kurtiju. 

S druge strane, srpska premijerka, Ana Brnabić govori: "Brutalno nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji se nastavlja. Kurti svakom svojom odlukom, svakodnevno, podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Bruxellski sporazum je mrtav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije nekoliko dana Vučić je sudjelovao na višesatnoj sjednici Savjeta za nacionalnu sigurnost, a nakon toga medijima rekao: "Albanci su tražili od nas bukvalno de facto priznanje Kosova".

"Prihvatili smo bezbroj kompromisa i besmislenih stvari na kojima su inzistirali, ali su tražili samo jednu stvar, da Srbija prizna nezavisnost Kosova. I ničija vlast nije toliko važna koliko nam je važna naša država i zato na to nismo pristali", naveo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki Srbi na Kosovu su čak spremni i na sukob, a neki na odlazak. Ja sam ih zamolio da ostanu čuvati naša vjekovna ognjišta. Jednom kad se u to uđe, povratka nema. Zamolio sam ih za strpljenje, oni su bili fer i rekli da samo meni vjeruju", zaključio je pa najavio dodatne razgovore.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo