'povijesna istina' / Vulin ponovno provocira: 'Još samo čekam da mi Gotovina kaže da nije ustaša!'

Image
Foto: Screenshot (Tanjug)

Na pitanje o njegovim stavovima o kardinalu Stepincu i Anti Gotovini, Vulin je rekao da to nisu njegovi stavovi već 'povijesna istina', navodeći da još 'samo čeka da mu Ante Gotovina kaže da nije ustaša'

30.7.2015.
13:02
Screenshot (Tanjug)
VOYO logo

Srpski ministar za rad i socijalnu skrb Aleksandar Vulin za srpske je medije rekao da ni jedna relevantna organizacija koja zastupa Srbe u Saboru i uopće u političkom životu neće sudjelovati u obilježavanju 20. godišnjice Oluje, prenosi srpski Telegraf.

"Da li će netko pojedinačno sudjelovati, ne znam. Uostalom, u čemu da sudjeluje? U obilježavanju toga da su im protjerani sunarodnjaci? Koji to Srbin može učiniti i tko bi to uopće mogao tražiti od Srba", izjavio je Vulin, dodajući da je u  Srbiji "stasala generacija političara koji se ne stide govoriti ono što misli njihov narod", uz napomenu da "ne misli da istina može ikoga vrijeđati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o njegovim stavovima o kardinalu Stepincu i Anti Gotovini, Vulin je rekao da to nisu njegovi stavovi već "povijesna istina", navodeći da još " samo čeka da mu Ante Gotovina kaže da nije ustaša".

"Kada Efraim Zurof govori, on ima pravo reći da je Stepinac sramota za Rimokatoličku crkvu, o tome predsjednica i cijela Hrvatska vlada šute. A kad Srbin isto govori, onda mu se otvori nebo i zemlja. Dakle, u Hrvatskoj Srbin ne smije reći da Stepinac nije svetac i Srbin ne smije govoriti o ustaštvu", rekao je Vulin, pohvalivši usput Srbiju jer se "proteklih desetljeća uspješno suočila s vlastitim greškama, kao i ljudima koji su činili zločine u njeno ime".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vojnoj akciji Oluja iz Hrvatske je protejrano 250.000 Srba i to je tužan dan za nas. Da li ćemo zbog toga pokvariti naše odnose sa Zagrebom? Ne vjerujem", rekao je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo