uskoro razgovor? / Zaokret u odnosima: Kim Jong Un pozvao južnokorejskog predsjednika u Pjongjang

Image

Bio bi to treći summit tog tipa, nakon susreta Kimova oca, Kim Jong Ila i južnokorejskih čelnika Kim Dae Junga i Roh Moo Hyuna 2000. i 2007., svaki put u Pjongjangu

10.2.2018.
9:27
VOYO logo

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un pozvao je južnokorejskog predsjednika Moon Jae Ina da sudjeluje na summitu u Pjongjangu, objavio je Seul u subotu.

Poziv je prenijela Kim Yo Jong, sestra prvog čovjeka Sjeverne Koreje, u posjetu Južnoj Koreji povodom Olimpijskih igara, po glasnogovorniku Plave kuće, južnokorejskog ureda predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kim je rekao kako je spreman susresti se s Moonom "što je prije moguće", izjavio je on.

Bio bi to treći summit tog tipa, nakon susreta Kimova oca, Kim Jong Ila i južnokorejskih čelnika Kim Dae Junga i Roh Moo Hyuna 2000. i 2007., svaki put u Pjongjangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mjeseci tišine o njezinu sudjelovanju na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, Sjeverna Koreja poslala je u Južnu sportaše, umjetnike, organizirane navijačice i visoko izaslanstvo.

Moon je primio za ručak u subotu nominalnog šefa države Sjeverne Koreje Kim Yong Nama, čije su funkcije prvenstveno protokolarne, kao i Kim Yo Jong.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebna izaslanica Kim Yo Jong predala je osobno pismo" svojeg brata koje sadrži "želju za poboljšanjem međukorejskih odnosa", izjavio je Moonov glasnogovornik Kim Eui-kyeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo