Uhićenja u BiH / Zarađivali na tuđoj nesreći: Prodavali donacije koje su bile namijenjene stradalima u poplavi

Image

Članovi povjerenstava za dodjelu poljoprivredne mehanizacije nezakonito i nenamjensko podijelili, ali i prodavali

31.3.2019.
14:24
VOYO logo

Pripadnici policije u Federaciji BiH uhitili su u nedjelju osam osoba iz više županija ovoga bosanskohercegovačkog entiteta pod sumnjom da su prodavali poljoprivredne donacije iz Kine koje su trebale dobiti obitelji pogođene poplavama 2014. godine.

Kako je u nedjelju priopćeno iz Federalne uprave policije (FUP), uhićeni su članovi povjerenstava Vlade Federacije BiH koji su 2014. i 2015. godine bili zaduženi za dodjelu poljoprivrednih strojeva nastradalim obiteljima s područja sarajevske, zeničko-dobojske, tuzlanske, unsko-sanske i hercegbosanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je obavila pretrese objekata koje koriste osumnjičeni, piropćeno je.

U tekstu priopćenja navedeni su inicijali osumnjičenih koji su kao članovi povjerenstava za dodjelu poljoprivredne mehanizacije nezakonito i nenamjensko podijelili, ali i prodavali poljoprivrednu opremu i mehanizaciju koju je donirala Narodna Republika Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donacija je vrijedna više od milijun maraka (oko pola milijuna eura), navodi se.

Pomoć je bila namijenjena građanima koji su bili pogođeni poplavama 2014. Umjesto da je daruju, osumnjičeni su kinesku opremu prodavali za gotov novac  korisnicima ili putem posrednika po znatno nižim tržišnim cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uhićenja, osam će osoba biti ispitano i predano Županijskom državnom odvjetništvu u Sarajevu koje istražuje slučaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo