Vlada se bavi zrakom / Srbija i Beograd bore se protiv zagađenja zraka: Brnabić najavila mjere koje će poboljšati život građana

Image
Foto: /PIXSELL

Srpska vlada oformit će tijelo koje će koordinirati rad svih državnih organa i obavještavati javnost

16.1.2020.
13:48
/PIXSELL
VOYO logo

Za razliku od hrvatskog ministra okoliša Tomislava Ćorića koji je rekao kako po pitanju zagađenog zraka u Zagrebu ne može ništa i koji jedino predlaže prelazak na električna vozila, u Srbiji se Vlada ozbiljno bavi pitanjem zagađenog zraka u Beogradu.

Beograd će se pojačano pošumljavati

Srpska vlada oformit će tijelo koje će koordinirati rad svih državnih organa, obavještavati javnost i predlagati i analizirati efkete mjera koje Srbija provodi u cilju zaštite životne sredine. Ovo je zaključeno na sastanku koji je premijerka Ana Brnabić održala sa predstavnicima resornih ministarstava, Kancelarije za javna ulaganja, Agencije za zaštitu životne sredine, Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Grada Beograda, pišu Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se spriječila zagađenja zraka, u Srbiji se ubrzava rasplinjavanje, uvodi se rigorozna kontrola vozila na tehničkom pregledu, nudi se subvencije za električne automobile jer vozila stara između 10 i 20 godina utječu na zagađenje zraka. Također su kao obećane mjere navode i pojačano pošumljavanje i korištenje biomase kao energenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo