Tko je Dijana Hrkalović? / 'Željezna lady', mafijaška kuma, žena koje se i policija boji: Njen uspon do državnog vrha je bio munjevit, a pad još brži

Srbiju danima potresa političko-pravosudni skandal. Nekadašnja državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Dijana Hrkalović od ovog vikenda je u istražnom zatvoru

18.10.2021.
21:45
VOYO logo

Čipkaste gaćice žene koja je žarila i palila srpskom policijom. Seksi fotografije iz kabineta u kojemu je radila - Dijana Hrkalović navodno je slala jednom ministru, ali i prijateljima iz krim-miljea. 

"Govore kako nitko ne smije dirati Dijanu Hrkalović jer se bojimo svih prisluškivanih razgovora, svega što ona ima, nije se ticalo mene, ticalo se tužiteljstva, ovo je pravna država, ona mora da funkcionira. Kao što vidite - lagali su", kazao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijanu Hrkalović srpski mediji zvali su mafijaškom kumom. Osobom bez mrlje u karijeri. I ženom koje se i policija boji.  No od samog početka uz nju su se vezale kontroverze. Prva 2018. kad se u policijskoj stanici sukobila s opozicijom. 

"Djelovanje ove gospođe je bacilo sjenku na sve što je bilo dobro i kvalitetno i dolazi do kriminalizacije unutrašnjih poslova zbog njenog djelovanja u ministarstvu", kazao je Radomir Antonović s Fakulteta za sigurnost u Nišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uhićena je /

Skandal u Srbiji: Državna tajnica podrijetlom iz Like pokazivala gaćice pa slike slala ministru i hvalila se mafijašima?

Image
uhićena je /

Skandal u Srbiji: Državna tajnica podrijetlom iz Like pokazivala gaćice pa slike slala ministru i hvalila se mafijašima?

U centralnom zatvoru Hrkalović trenutačno ima dvije cimerice - pritvorene zbog trgovine ljudima. 30 dana iza rešetaka vijest je koju regija prati već danima. Jer Hrkalović je slovila za fatalnu ženu koja je imala uvid u sve policijske akcije i informacije prikupljene u istragama.

Pretresom luksuznog stana u sefu su joj pronašli i 50.000 eura. Beogradski mediji pišu kako u stanu ima saunu, na terasi fontanu, a cijeli stan je opremljen najmodernijim talijanskim namještajem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se dokaže njena krivica moguće da je tadašnji ministar ustanovio vezu između nje i određenih kriminalnih struktura pa da je od nje zatražio da napusti ministarstvo", kazao je Antonović.

Dijana Hrkalović rođena je 1987. u Beogradu. Državna tajnica postala je 2017. Na Instagramu je otkrila da je Srpkinja podrijetlom iz Like. S vođama navijačke skupine Partizan navodno se zbližila preko brata nogometaša. Zvali su je "željezna lady" i "dama kamenog lica".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas ne postoji kriminalac kojem policajci ne smiju da priđu, da zatraži dokumente, izvrši pretres njih i njihovog vozila, za razliku od nekih ranijih perioda kada su kriminalci slobodno šetali ulicama i bili ugledni građani koje nitko nije smio ni pogledati, a kamoli uhititi - više nema zaštite", govorila je ranije Hrkalović.

A zaštite više nema ni za nju. Jer, žena čiji je dolazak do državnog vrha bio munjevit, imala je još brži pad. Sada joj prijeti od jedne do osam godina zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo