šešelj na konferenciji / 'Znao sam da mi nijedan zločin ne mogu dokazati; mogli su mi dati barem koju godinu da ne bijesne neprijatelji'

'Pobio sam sva lažna svjedočenja. Kad sam pobijedio, nije me puno ni interesirala izrečena presuda. Možda sam mogao barem malo dobiti da ne bijesne ovoliko srpski neprijatelji', rekao je Šešelj

31.3.2016.
12:12
VOYO logo

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

Nakon što se oglasio na Twitteru, na press konferenciji se obratio javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izražavam ogromno žaljenje što moji bliski prijatelji, Milan Matić, aktualni predsjednik Republike Srpske Krajine u zatočeništvu, general Zdravko Tolimir, koji je nekidan pogubljen, Radovan Karadžić, prvi predsjednik RS i mnogi drugi nisu imali časne i poštene suce. Oni bi već odavno bili oslobođeni da je bilo tako. Moj stav prema haškom tribunalu kao antisrpskom sudu i kao instrumentu novog svjestskog poretka nije se ni za dlaku promijenio. Kad sam krenuo u Haag, znao sam da mi nijedan zločin ne mogu dokazati. Pobio sam sva lažna svjedočenja. Kad sam pobijedio, nije me puno ni interesirala izrečena presuda. Možda sam mogao barem malo dobiti da ne bijesne ovoliko srpski neprijatelji.

U BiH se vodio krvavi rat u kojem je Zapad stajao na strani naših protivnika. Bombardirali su Srbiju da bi pomogli albanskim teroristima i separatistima da preuzmu vlast u toj pokrajini i da je proglase nezavisnom. To bombardiranje '99. i ranija bombardiranja srpskog naroda - mi kao narod nikad nećemo zaboraviti. Oni koji su to radili, od nas ne mogu očekivati da im budemo prijatelji. Prijatelji nam mogu biti samo oni koji nas nikad nisu bombardirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
poruka na twitteru /

Šešelj se obratio hrvatskoj predsjednici: 'Draga moja Kolinda, spremi se, uskoro ti dolazim!'

Image
poruka na twitteru /

Šešelj se obratio hrvatskoj predsjednici: 'Draga moja Kolinda, spremi se, uskoro ti dolazim!'

Citirali su moju izjavu još iz sudskog procesa. Ideja velike Srbije je podjednako snažna i bez mene i sa mnom. Ja sam tu samo jedan sitni dio doprinijeo svojim angžamanom. Ideja velike Srbije je besmrtna.

Ja sam podnio zahtjev da mi se isplati odšteta od 12 milijuna eura, ali još 2012. Sad bih još mogao nadopuniti zahtjev za još 2 milijuna eura jer sam osjećao patnju dok sam čekao presudu. Mjesecima nisam mogao mirno spavati. Bio sam izbezumljen strepeći od te presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam uvijek bio prihvatljiv gotovo svima u Srbiji. Ne osjećam se krivim ni za što. Ova presuda je pridonijela da se skine ljaga sa srpskog naroda za ratne zločine u ratovima na području bivše Jugoslavije", rekao je Šešelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo