PRIRODNI FENOMEN / Tele s dvije glave zadivilo Kolumbijce

Tele iz kolumbijskog sela Rivera, nazvano Jenifer, na svijet je došlo s dvije glave. Životinja je potpuno zdrava, no zbog težine glave nije u mogućnosti samostalno stajati.

31.7.2009.
9:34
VOYO logo

BOGOTA - Tele koje je prošlog petka došlo na svijet u Riveri, malom kolumbijskom selu smještenom 235 kilometara jugoistočno od Bogote, u kratkom je roku postalo prava medijska zvijezda.

Naime, životinja koja je dobila ime Jenifer otelila se s dvije glave, a vlasnik farme Marino Cabrera tvrdi da nešto slično nije vidio u posljednjih 30 godina, koliko se bavi stočarstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cabrera, inače veterinar po zanimanju, kaže da Jenifer, unatoč anomaliji, ima jedan mozak i potuno je zdrava životinja. Ipak, zbog težine glave nije u mogućnosti samostalno stajati.

Zbog toga su joj izradili posebnu protezu, a po nekoliko je puta dnevno masiraju te s njom vježbaju kako bi joj poboljšali motoriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je predivno stvorenje koje nam je Bog poslao", kaže jedan od djelatnika farme.

Cabreri su se javili i istraživači s nekoliko kolumbijskih sveučilišta koji žele doći na farmu i proučiti ovaj fenomen. Ponajviše zbog toga što je 4-godišnja majka male Jenifer nekoliko puta dosad otelila "normalnu"  telad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo