odluka sredinom tjedna / Tko će nadzirati Bandićevo ponašanje na slobodi ostaje misterij!

Sredinom idućeg tjedna očekuje se odluka o izlasku Milana Bandića na slobodu. I dalje nejasno ostaje tko će ga i kako nadzirati.

16.11.2014.
18:31
VOYO logo

Hoće li pritvoreni zagrebački gradonačelnik nakon mjesec dana izići iz Remetinca? Odluka izvanraspravnog vijeća Županijskog suda očekuje se ovaj tjedan.

Nakon mjesec dana iza rešetaka - MilanBandić ovaj bi tjedan mogao slobodno išetati iz zatvora. Što onda - pitanje je na koje nitko nema odgovor. Njegovoj zamjenici još nitko nije objasnio što smije, a što ne.

"Mogu samo reći da je situacija nepoznata čak i onima koji se bave kaznenim pravom... tako da trebat ćemo pričekati i odluku suda - i tražiti jedno tumačenje", kazala je zamjenica gradonačelnika Zagreba SandraŠvaljek.

Ako ga puste, Bandiću će biti zabranjeno obavljanje posla gradonačelnika te komuniciranje sa svjedocima. Hoće li njegove zamjenica smjeti s njim razgovarati?

"S obzirom da nisam jedan od svjedoka, najvjerojatnije hoću", dodaje Švaljek.

Tko će nadzirati Bandićevo ponašanje kada jednom iziđe na slobodu, još je veći misterij. Neki misle - isto tijelo koje ga nadzire i inače.

"Po mojoj ocjeni bi se moglo raditi samo o Skupštini Grada Zagreba koja sukladno Statutu Grada Zagreba može u određenim situacijama izglasati nepovjerenje gradonačelniku, pa bi skupština kao predstavničko tijelo moglo biti ovlašteno provoditi ovu mjeru", rekao je prije dva dana glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda KrešimirDevčić.

No predsjednik zagrebačke gradske skupštine na to kaže - to nije naš posao.

"Pozivam institucije da se uozbilje. Čuvajmo dignitet državnih institucija povjerenje građana, ali i zagrebačke skupštine... Pravosuđe radi svoj, a skupština svoj posao", izjavio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba DarinkoKosor.

Za izlazak na slobodu Bandićevi odvjetnici ponudili su 22 milijuna u nekretninama - svoju imovinu, stan od 500 kvadrata u Zagrebu, ponudio je odvjetnik Krešimir Krsnik ali i poduzetnik Jozo Bogdan, vlasnik tvrtke Feal iz Širokog Brijega. No, sudac traži 15 milijuna gotovine!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo