prosvjed pokraj trilja / Tko je kriv što 300 radnika još uvijek ne radi?

Image
Foto: Jerko Blajic/PIXSELL

HURS se ni ove godine neće priključiti ostalim središnjicama u obilježavanju 1. svibnja, nego će na konkretnom primjeru ukazati zašto investicije zaobilaze Hrvatsku.

1.5.2014.
10:36
Jerko Blajic/PIXSELL
VOYO logo

Umjesto prvomajskog marša, karanfila i graha, Hrvatska udruga radničkih sindikata Praznik rada će proslaviti u gospodarskoj zoni u mjestu Čaporice pokraj Trilja.

Kako je najavljeno, na konkretnom primjenu HURS će pokazati tko je kriv za izostanak ulaganja i investicijskih projekata u Hrvatsku.

"Upoznat ćemo javnost s postupcima poslovne banke i hrvatskog pravosuđa, koji za posljedicu imaju petogodišnje blokiranje rada privatne tvrtke i sprječavaju zapošljavanje najmanje tri stotine radnika", rekao je predsjednik HURS-a Ozren Matijašević za Tportal.

Riječ je o firmi Oporaba, koja je osnovana prije pet godina i trebala se baviti reciklažom i zbrinjavanjem različitog otpada, kao i proizvodnjom nusproizvoda - od plastičnih čaša i ambalaže do ampula za izradu novih plastičnih boca. U ambiciozno zamišljenom ciklusu, koji je prošao sve recenzije i čak dobio državne subvencije, prije četiri godine izgrađene su dvije goleme hale od po nekoliko tisuća kvadrata i taman kad je započelo opremanje strojevima - u priču se uključila Erste banka.

"Zaustavili su dogovoreni posao, ne poštuju ugovore i pomoću krivotvorenih dokumenata žele mi oteti sve! Žele uzeti biznis za nekoga i uopće im nije u interesu da im se posuđeni novac vrati", teško optužuje vlasnik tvrtke Slobodan Radić, piše Tportal.

"Zgrada je izgrađena, strojevi nabavljeni, no 300-tinjak radnika već pet godina čeka da počnu raditi, a sve zbog sporosti pravosuđa", rekao je predsjednik URSH-a Ozren Matijašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo