NASTAVAK AKCIJE 'PATRIOT' / U akciji protiv korupcije uhićene još četiri osobe

Image
Foto: RTL

Ukupno su četiri osobe uhićene u nedjelju u Mostaru i Posušju u BiH u nastavku velike akcije razbijanja mreže korupcije u okviru koje je u petak uhićen i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, objavili su u ponedjeljak tiskani mediji pozivajući se na službene institucije.

29.4.2013.
9:08
RTL
VOYO logo

Državno odvjetništvo BiH objavilo je da su u otkrivanju i procesuiranju koruptivnih kaznenih djela, po njihovu nalogu, slobode lišene tri osumnjičene osobe na području Mostara i Posušja, dok je pak državna policijska agencija (SIPA) tijekom večeri objavila da je uhićena i četvrta osoba u okviru iste akcije.

Pojašnjava se da su ove osobe osumnjičene za organizirani kriminal, nezakonito posredovanje, zloporabu položaja ili ovlasti, davanje i primanje mita, dara ili drugih oblika koristi u okviru akcije "Patriot".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držano odvjetništvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu kako bi podiglo optužnicu i podsjeća da je u pitanju najveća akcija na otkrivanju koruptivnih kaznenih djela, počinjenih od strane visokih dužnosnika, u poslijedaytonskoj BiH.

Federalna televizija je objavila kako su uhićene MiraĆorić i ŽeljkaČutura te savjetnik ministra pravde Federacije BiH HarisKovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko računa Željke Čuture su kriminalci uplaćivali novčana sredstva za pomilovanja koje je provodio predsjednik Federacije BiH Živko Budimir. Identitet četvrte uhićene osobe još uvijek je nepoznat.

U nedjelju u popodnevnim satima Budimir je prebačen u pritvor u Mostaru, potvrdio je ravnatelj toga zatvora RomeoZelenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su pripadnici SIPA-e u sklopu tri operativne akcije na širem području BiH, kodnih naziva "Memory", "Patriot" i "Pravda" uhitili predsjednika Federacije BiH Budimira, njegova savjetnika Petra Barišića, predsjednik entitetskog povjerenstva za pomilovanja HidajetaHalilovića kojima je u nedjelju određen jednomjesečni pritvor, a uhićeni su pod sumnjom da su, uz ostalo, primali novac za pomilovanja najtežih kriminalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo