SVJEŽIJE TEK ZA VIKEND / U Hrvatskoj vruće kao u paklu!

Hrvatska je na udaru vala nezapamćenih vrućina za ovo doba godine. Cijela zemlja je kao pod pekom, a najviša temperatura izmjerena je u Kninu, i to čak 39 stupnjeva. Najgore tek dolazi.

23.8.2011.
19:56
VOYO logo

Vrućine će iz dana u dan sve do petka još rasti. Nakon kratkotrajnog osvježenja neuobičajeno toplo vrijeme čeka nas gotovo do sredine rujna.

Temperatura od 34 Celzijeva stupnja u hladu za mnoge je previše, pa glavnim zagrebačkim trgom šeću samo oni koji  moraju dok ostali traže spas u vodi.

Najugodnije je u klimatiziranim prostorijama. Potrošnja struje porasla je već u ponedjeljak na 54 i pol tisuće MWh - gotovo 18 posto više no što se trošilo prije zatopljenja. Potrošnja bi uskoro mogla oboriti i rekordnih 56.000 megavatsati iz srpnja.

Raste i potrošnja vode, a tik do srpanjskog rekorda su i Osječani. U grad ide 675 litara vode u sekundi te sustav kaže da će potrošnja prijeći 40 000 kubika što je jako puno.

Jako sunce travu je ipak spalilo i to ne samo u Osijeku. Mnogi su hrvatski gradovi u utorak brojili višak stupnjeva, a najtopliji dani nas tek čekaju.

Taj će pakao biti lakše podnijeti uz more, no Šibenčani, kažu, ne pamte da je u kolovozu bilo ovako vruće.

More će mnogima biti jedini spas, a meteorolozi kažu, kupat će se - još dugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo