EVAKUACIJA PRI KRAJU / U Libiji ostao još manji dio radnika

Na Pleso je u subotu navačer sletjelo 108 Hrvata, većinom zaposlenika Geofizike, a ostalo ih je 26 u unutrašnjosti zemlje.

27.2.2011.
11:37
VOYO logo

ZAGREB - Suze radnosnice i vidljivo olakšanje se moglo vidjeti u subotu navečer na licima Hrvata koji su se vratili iz Libije te na licima članova njihovih obitelji. Nakon nekoliko dana neizvjesnosti 108 radnika je stiglo avionom Trade Aira, no na evakuaciju još uvijek čeka 26 radnika Croscoa koji se nalaze u unutrašnjosti zemlje.

Iz Ministarstva vanjskih poslova poručuju da se i dalje intenzivno radi na njihovoj evakuaciji, no očekuje se da bi tu moglo biti najviše problema jer je do njih veoma teško doći. Većina zračnih luka je ili ošećena ili zatvorena pa je teško dobiti dozvolu za slijetanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priobalnim područjima se još nalazi nekoliko Hrvata, a očekuje se da bi se oni trebali ukrcati na crnogorski brod. Preko Egipta je za Hrvatsku krenulo i pet radnika koji su radili za strane kompanije.

Radnici Montmontaže, koji su krenuli brodom iz Bengazija, bi u nedjelju trebali stići u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njihova povratka bi u Libiji trebalo ostati još samo nekoliko hrvatskih građana koji su pojedinačno ili privatno u toj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo