stravičan čin / U selu kraj Požege netko potrovao pse i mačke, mještani strahuju za život

Image
Foto: Udruga Sirius/Facebook

Iz Udruge za zaštitu životinja Sirius su pozvali policiju koja je obavila očevid, a jednog psa su poslali na obdukciju i analizu u Zagreb

18.2.2015.
16:24
Udruga Sirius/Facebook
VOYO logo

Pet pasa i četiri mačke otrovao je nepoznati počinitelj u selu Gornji Vrhovci blizu Požege, tvrde iz udruge za zaštitu životinja Sirius, koja od prosinca mještanima u tom selu dostavlja hranu za životinje i pokušava ih udomiti.

Predstavnica Udruge Sirius, Gordana Malbašić, na Facebooku je objavila da su pri redovnom obilasku pronašli trupla tri psa, dok dva još nisu pronađena.

"Pronašli smo tri uginula psa. Na njima nema ozljeda. Psi su ugibali jedan po jedan u periodu od pet dana", kaže Malbašić te dodaje kako mačke još uvijek nisu pronađene.

"Jedan od ljudi koji je davao hranu životinjama kaže da je u nedjelju 8. 2. 2014. u 7 sati ujutro čuo da je u blizini njegove kuće stao automobil. Pronašao je plavu kutiju od sladoleda i u njoj meso i kosti, sve preliveno nečim crvenim. Posumnjao je da se radi o otrovu. Pokupio je ostatke i nažalost spalio", napisala je Malbašić na Facebooku.

Iz Udruge su pozvali policiju koja je obavila očevid, a jednog psa su poslali na obdukciju i analizu u Zagreb. Zbog visine troškova nisu mogli sva tri psa poslati na obdukciju pa mole sve oni koji im mogu pomoći donacijama, da to i učine.

"Policija intenzivno traga za počiniteljem. Ovih pet stanovnika u ovom sablasnom selu u strahu je i za svoj vlastiti život. Molimo svu moguću pomoć, od korisnih informacija o počinitelju do prikupljanja sredstava, kako bi se platili troškovi obdukcije i toksikoloških pretraga što će iznositi oko 7.500 kuna. Udruga će poduzeti sve da se krivci pronađu i da njihovo kažnjavanje bude opomena svim monstrumima", poručuje Malbašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo