ZVAO S MOBITELA / Uhićen lažni dojavljivač

Image

Muškarac je prošle godine čak četiri puta zvao policiju zbog navodne bombe u sudu, a lociran je preko mobitela.

31.1.2011.
12:22
VOYO logo

ZAGREB - Zagrebačka policija uhvatila je 39-godišnjaka pod sumnjom da je lani četiri puta mobitelom anonimno dojavio da je postavljena bomba na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, na kojemu se protiv njega vodi postupak zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Muškarac je priveden u istražni centar županijskog suda uz kaznenu prijavu zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina za što je kaznenim zakonom propisana novčana kazna ili do godinu dana zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je četiri anonimna poziva uputio od sredine travnja do sredine studenog prošle godine. To je, kažu u policiji, radio kako bi spriječio nastavak postupka koji se na tom sudu vodi protiv njega. Svaki put kad je 39-godišnjak mobitelom nazvao, sud je bio evakuiran te je obavljen protueksplozijski pregled prostorija suda u Ilici.

Policija je osumnjičenika pronašla upravo preko mobitela kojim je slao lažne anonimne dojave. Riječ je o muškarcu koji je već poznat i po imovinskim kaznenim djelima, prijevarama, ali i napadu na policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićenje 39-godišnjaka jedan je od rijetkih slučajeva u kojima je policija uspjela otkriti anonimnog dojavljivača.

Lani je u Zagrebu bilo 50 anonimnih dojava od kojih se velik broj odnosio upravo na dva zagrebačka općinska suda - kazneni i građanski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo