'DOVEZEN JE MRTAV' / Umro ispred zaključanih vrata Hitne pomoći!

Image
Foto: PIXSELL

Sumnjiva smrt dogodila se u srijedu ispred Doma zdravlja Krk kada je stariji čovjek u besvjesnom stanju dovezen u Hitnu pomoć. No, vrata su bila zaključana.

4.11.2011.
9:44
PIXSELL
VOYO logo

Tek što se stišala bura reakcija oko skandala u dubrovačkoj bolnici gdje je jednoj pacijentici pogreškom izvađen zdravi bubreg, novi medicinski skandal dogodio se u Krku.

U srijedu je u Dom zdravlja Krk dovezen stariji muškarac u besvjesnom stanju. Međutim, vrata Hitne pomoći bila su zaključana.

Jedan tim hitne pomoći u tom je trenutku bio na putu za Rijeku s također kritičnim pacijentom. Zbog toga je pozvan liječnik iz susjedne ordinacije obiteljske medicine koji je pokušao reanimaciju, no pacijentu nije bilo spasa.

Skandalozna smrt popraćena je i skandaloznom reakcijom ravnateljice Hitne medicine PGŽ za Slobodnu Dalmaciju koja tvrdi da Krk i dalje ima pet timova hitne pomoći, a jedino nema dodatnu medicinsku sestru koja će u svakom trenutku biti u službi.

"Tu je u pitanju psihološki moment jer su vrata hitne bila zaključana, no i da je sestra bila tamo, u ovom slučaju nije mogla pomoći jer je prema mojim saznanjima pacijent nažalost već dopremljen mrtav. Radi se o starijem čovjeku koji se srušio u selu Bajčići, a mještani su ga prevezli do Krka", rekla je ravnateljica i dodala "u našoj službi zabilježen je poziv, a već u razgovoru dispečer je dobio informaciju da čovjek ne daje znakove života. Radilo se o infarktu. Žao mi je što se oko ovog slučaja diže toliko galame, svi mi bili bi najsretniji da na svakoj lokaciji u svakom trenutku imamo raspoloživ tim hitne pomoći, no Hrvatska nije toliko bogata".

"Ovakvih je slučajeva bilo i ranije, mi smo županija s nekoliko otoka i s postojećim resursima činimo sve da organizacija bude optimalna. Idealne, nažalost, nema", zaključila je ravnateljica.

Zbog ovog slučaja reagirao je i glavni tajnik KoHOM-a dr.Leonardo Bressan koji traži hitnu obustavu procesa preustroja Hitne medicine PGŽ-a. Tvrdi da je smrt pred zaključanim vratima dokaz loše organizacije koja je nedavno odnijela prvu žrtvu u Bjelovaru, gdje se dogodio identičan slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo