nema više redova / Upisi u srednje škole iduće godine putem računala!

Nema više gužvi i čekanja jer od iduće godine uvode se e-upisi u srednje škole. Ministar Jovanović kaže da je e-matica, besmislen sustav koji je dosad profesorima samo zadavao probleme, konačno proradio, i to nakon samo 150.000 kuna ulaganja.

3.7.2012.
18:40
VOYO logo

Iduće godine čekanja u dugim redovima neće biti jer sve će se obavljati putem računala.

"Iduće godine upis u srednje škole će biti elektronski. Gotovo na istom modelu kao što se sada upisuje na veleučilišta", kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

"Učenici neće morati nositi papire, svjedodžbe, domovnice, nego će svi biti odrađeno elektronski. Birat će srednje škole i svoje prioritete", pojasnio je Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta.

Sve će to biti moguće, kažu u ministarstvu, jer su konačno osposobili e-matice. U sustav vrijedan 9 milijuna kuna uložili su još 100.000 i dali ga na upravljanje CARNetu.

"Mi smo to riješili, nadam se da ne zvuči neskromno, za ocjenu odličan. E-matica je funkcionirala odlično", hvalio se Jovanović.

Međutim, dosad nije funkcionirala nikako. Učenička baza podataka  profesorima je bila noćna mora.

Osim toga, e-matica nije služila ničemu. Profesori su u nju tek na kraju godine unosili zaključne ocjene i printali svjedodžbe. Umjesto obične excel tablice, e-matica bi trebala postati mreža informacija o učenicima cijele Hrvatske već iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo