Temperature i do 39 stupnjeva / Upozorenje Hrvatskoj zbog nadolazećeg toplinskog vala!

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Idući tjedan ne daje nikakve naznake da će vrućine popustiti.

4.8.2013.
9:17
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Pred nama su dani s tropskim temperaturama jer će vrlo vruće i danas prevladavati u svim krajevima Hrvatske, a idući tjedan ne daje nikakve naznake da će vrućine popustiti. U osam sati u Splitu i Mljetu temperatura se već popela na 31 stupanj Celzijev, a u 10 sati Rijeka se grijala na visokih 35 stupnjeva Celzijevih. Tek je stupanj manje zabilježen u Splitu dva sata kasnije.

Europska mreža meteoroloških servisa Eumetnet izdala je upozorenje za toplotni val koji će u nedjelju zahvatiti Hrvatsku, Mađarsku, dio zapadne Srbije, crnogorsku obalu, Poljsku i Sloveniju. Upozorava se na opasnost od iznimno visokih temperatura koje neće biti niža od 35 stupnjeva!

Sunčano, vedro te vruće i vrlo vruće vrijeme zadržat će se širom zemlje i danas. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu će sredinom dana i popodne mjestimice biti slabog do umjerenog jugozapadnog, prema otvorenom moru sjeverozapadnog vjetra. U kopnenim je predjelima jutros bilo ugodno, s temperaturama između 13 i 20°C, na obali i otocima toplo i vrlo toplo, većinom od 22 do 29°C, a u najtoplijem Senju izmjereno je vrućih 30°C. Danju će biti vruće i vrlo vruće, većinom između 34 i 39°C, a ponegdje u unutrašnjosti moguć je i koji stupanj više, piše meteo-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Novi tjedan počet će sunčanim, vrućim i vrlo vrućim vremenom. Ipak, nakon nekoliko posve vedrih dana, na sjevernom Jadranu, u gorskoj, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj povremeno će biti male naoblake. Vjetar će biti slab do umjeren, južnih smjerova, na Jadranu će ujutro biti slabe bure, danju slabog do umjerenog jugozapadnog i zapadnog, ponegdje na srednjem Jadranu te prema otvorenom moru sjeverozapadnog vjetra. Kopnene predjele u jutarnjim satima očekuje od 15 do 22°C, morske između 23 i 29°C. U najtoplijem dijelu dana očekuje se većinom između 33 i 39°C.

Razdoblje sunčanog, vedrog, vrućeg i vrlo vrućeg vremena nastavlja se i u utorak. Olakšanje od vrućine neće, na žalost, donositi niti uglavnom slab vjetar, na kopnu većinom jugoistočni, na Jadranu ujutro bura, danju jugozapadnjak i zapadnjak. Jutarnje temperature u kopnenim će predjelima biti između 15 i 19°C, na obali i otocima od 22 do 27°C. U najtoplijem dijelu dana kopnenu Hrvatsku očekuje od 30 do 37°C, a morsku između 32 i 35°C. U unutrašnjosti Dalmacije i Istre, a mjestimice i u središnjoj Hrvatskoj, moguće je do 39°C.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo